Tramezzani: Da smo ovu utakmicu igrali prije dva mjeseca, ne bismo došli do boda

Foto: Pixell/Matija Habljak

U ODGOĐENOM susretu 21. kola Prve HNL Hajduk i Slaven Belupo su na Poljudu odigrali 2:2, a domaćin je izjednačio u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Slaven Belupo je bio na korak do prve pobjede u posljednjih deset kola, no Hajduk se spasio u posljednjim trenucima susreta golom turskog napadača Umuta Nayira.

Turski napadač je zabio i prvi gol za Hajduk, u 22. minuti, dok je oba gola za goste zabio Ivan Krstanović (65, 69). Dodajmo kako je Hajduk od 43. minute igrao s igračem manje jer je Nihad Mujakić isključen zbog udaranja suparnika.

Hajduk je ovim rezultatom produljio niz bez poraza na sedam utakmica ostvarivši pet pobjeda i dva remija, dok je Slaven Belupo u posljednjih 10 kola upisao četiri poraza i šest neodlučenih ishoda.

"Bila je to teška utakmica i u prvom poluvremenu kada je na terenu bilo 11 na 11. Uspjeli smo doći do prednosti, a zatim smo pokušavali kontrolirati utakmicu. Nismo previše riskirali u defenzivnom dijelu u prvom dijelu, a onda sam imao osjećaj, kada smo ostali s igračem manje, a oni su izjednačili, da igramo bolje nego kada smo bili 11 na 11. Napravili smo neke pogreške koje u prošlim utakmicama nismo radili. Pozitivno je što smo uspjeli u posljednjim sekundama stići do pogotka. Drago mi je zbog momaka i načina na koji su reagirali danas. Da smo ovu utakmicu igrali prije dva mjeseca, mislim da ne bismo uspjeli stići do boda", nakon utakmice je rekao trener Hajduka Tramezzani, a zatim je dodao:

"U početku smo bili dobri, a utakmica se promijenila u nekoliko minuta, kada su nam zabili dva gola. Tada je nama bilo teško. Oni su se dobro zatvorili, a imali su i više vremena za pripremu. Mi igramo svaka tri dana. Nije problem fizičko stanje, nego je nekad potrebno više vremena za mentalno osvježenje. Želim istaknuti karakter koji je momčad pokazala. Nastavljamo naš put, već za vikend nas čeka nova utakmica."

Umut Nayir donio je Hajduku bod pogotkom u 96. minuti. Turski napadač zabio je oba pogotka za Bile.

"Želim reći da sam ponosan na momčad. Reagirali smo na odličan način, a to nije lako kada imate igrača manje. Zaslužili smo tri boda, ali tako je to u nogometu. Oni su u nekoliko minuta zabili dva gola, ali ako pokažemo ovaj karakter, možemo ostvariti naš cilj", rekao je turski napadač pa je nastavio:

"Nije riječ o meni, nego o momčadi. Želim im zahvaliti. Livaja mi kreira puno šansi, hvala mu na tome. Nadam se da ću nastaviti na ovaj način. Svaka utakmica je važna. Imamo svoj cilj. Ako nastavimo ovako, možemo svakog pobijediti."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više