Transfer koji će promijeniti rukometnu kartu svijeta: Grade momčad za naslove i dovode najboljeg strijelca ikada

Foto: Hina

NANTES ne spada u samu elitu europskog rukometa. Međutim, drugoplasirana momčad francuskog prvenstva i vodeća ekipa skupine D u Ligi prvaka ima velike ambicije i polako gradi momčad za budućnost, a igrač oko kojeg bi se trebala slagati igra Nantesa mogao bi biti legendarni Kiro Lazarov.

Slavni Makedonac jedan je od najboljih strijelaca svih vremena, a premda s 36 godina na leđima, igra dobro kao nekad i Francuzi bi ga željeli dovesti na ljeto kad mu istekne ugovor s Barcelonom.

Puno je klubova željelo dovesti najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva u Francuskoj i rekordera po broju golova na jednom turniru (na SP u Hrvatskoj 2009. majstor je zabio čak 92 gola u deset utakmica!). Povratak u Makedoniju i transfer u Vardar činili su se kao najizglednija opcija, no kako stvari stoje, Kiro će krenuti u još jednu avanturu po Europi.

Mnogi su posumnjali u istinitost te informacije, ali sve je potvrdio predsjednik Nantesa Gael Pelitie:

''Kiril je jedan od najboljih strijelaca u povijesti rukometa. S 36 godina i 18 sezona Lige prvaka iza sebe, on nam može donijeti potrebno iskustvo u postizanju naših ciljeva u elitnom natjecanju''.

Lazarov je prvi rukometaš koji je zabio 1000 golova u Ligi prvaka te je to natjecanje osvojio 2015., više puta je bio najbolji strijelac LP-a, a ima i po 15 prvenstava i nacionalnih kupova s pet različitih klubova.

Kiro je rekorder i po broju golova na jednom Europskom prvenstvu. Na turniru u Srbiji 2012. Makedonac je postigao 61 gol i za tri pogotka nadmašio je učinak čuvenog Islanđanina Olafura Stefanssona, koji je 2002. zabio 58 golova.

Pročitajte više