Transferi

TRANSFERI DANA Ramos dobio ponudu kakva se ne odbija, Džeko napušta Romu

Grafika: Index

ZIMSKI prijelazni rok krenuo je početkom nove godine, a svaki dan na Indexu možete pratiti najnovije transfere i glasine o njima. 

O najvažnijim jučerašnjim transferima čitajte OVDJE.

OVO SU SVI TRANSFERI I GLASINE ZA 25. SIJEČNJA

MOURINHO: BALE SE MORA IZBORITI ZA MINUTAŽU

Trener Tottenhama Jose Mourinho izjavio je da Gareth Bale mora zaslužiti minutažu, a da je put do toga da bude konstantno dobar na treninzima.  

"Vrijeme na terenu ne može biti poklonjeno, mora se zaslužiti. Svi znamo kakve je probleme Bale imao protekle dvije sezone. Najvažnije je da ste dobri na treninzima, da budete konstantni. On trenira kao i svi ostali, dobrim intenzitetom, pa ćemo vidjeti kako će reagirati. Važno je i samopouzdanje i ako osjeća da ga ima, onda će igrati", izjavio je Mourinho o Baleu koji je u prvih 11 započeo samo jednu utakmicu otkako je stigao na posudbu iz Reala.

BAYERN KUPUJE U LA LIGI

Bayern je krenuo po stopera Villarreala Paua Torresa, piše madridska Marca. Njemački prvaci ga vide kao idealnu zamjenu za Alabu.

Torres je ove sezone 20 puta nastupio za Villarreal, a Bayern bi ga morao platiti oko 30 milijuna eura. 

MILANOV ZADNJI POKUŠAJ DA DOVEDE FIRPA

SportMediaset javlja da Milan kreće u posljednji pokušaj dovođenja Juniora Firpa, beka Barcelone. U Milanu bi trebao biti zamjena Theu Hernandezu, a talijanski klub ga planira dovesti na posudbu uz opciju otkupa ugovora za 20 milijuna eura.

CUTRONE OPET U ITALIJU

Patrick Cutrone trebao bi otići u Parmu na posudbu čim Wolverhampton uspije dovršiti dovođenje Williana Josea iz Sociedada. Cutrone je prvi dio sezone proveo na posudbi u Fiorentini i nije zabio gol u 13 nastupa.

ARSENAL TRAŽI JOŠ JEDNOG VEZNJAKA

Arsenal je doveo Martina Odegaarda iz Reala, a sada želi još jednog veznjaka. Britanski mediji javljaju da je Arsenal u pregovorima s Norwichem oko 24-godišnjeg Emiliana Buendije.

DŽEKO ODLAZI IZ ROME

Edin Džeko napušta Romu. Talijanska La Repubblica piše kako nema šanse da bosanskohercegovački napadač ostane u Romi nakon što se sukobio s trenerom. Žele ga Inter i Fenerbahče. Džeko je u Romi od 2016. godine.

PALAVERSA OPET U BELGIJI

Ante Palaversa otišao je iz Manchester Cityja na posudbu u Kortrijk. Tamo će provesti sezonu i pol. Palaversa, kojeg je City za 6,3 milijuna eura doveo iz Hajduka 2019. godine, ranije je bio u Belgiji na posudbi u Oostendeu. Prošlu polusezonu je bio na posudbi u španjolskom Getafeu, ali je odigrao samo 100-tinjak minuta. Više OVDJE.

PSG NUDI SKORO 50 MILIJUNA EURA RAMOSU

Onda Cero javlja da je Ramos dobio ponudu PSG-a te da je spreman potpisati za francuskog prvaka. Ramos na kraju sezone može otići u Pariz kao slobodan igrač jer nije dogovorio produženje ugovora s madridskim Realom. Španjolci javljaju da mu PSG nudi trogodišnji ugovor prema kojem bi zaradio skoro 50 milijuna eura.

Embed from Getty Images

JUVENTUS U POTRAZI ZA NAPADAČEM

Juventus je u problemu jer ne može pronaći napadača u ovom prijelaznom roku, otkriva Calciomercato. Talijanski prvak bio je zainteresiran za Gianlucu Scamaccu, ali nije postigao dogovor sa Sassuolom oko visine odštete. Eldor Shomurodov iz Genoe je drugi izbor, ali ga taj klub ne planira prodati. Kao jedina preostala opcija spominje se Olivier Giroud koji ne dobiva priliku u Chelseaju.

MIHAJLOVIĆ ŽELI LOVRIĆA

Kristijan Lovrić, 25-godišnji ofenzivac Gorice, karijeru bi mogao nastaviti kod Siniše Mihajlovića u Bologni. Calciomercato javlja da Bologna i Gorica pregovaraju o posudbi s pravom otkupa ugovora. Navodno je Gorica već odbila ponudu od pola milijuna eura za posudbu te za Lovrića traži oko tri milijuna eura. Lovrić je jedan od najboljih igrača HNL-a i ove sezone je postigao 11 golova u 15 nastupa. 

TEIXEIRA SE VRAĆA U EUROPU

Alex Teixeira, bivši napadač Šahtara, napustio je Kinu. Među klubovima koji žele 31-godišnjeg Brazilca su Šahtar, Aston Villa, Benfica... U posljednjoj sezoni u Kini je zabio 10 golova uz pet asistencija u 20 utakmica.

GUARDIOLA: GARCIA ODLAZI

Pep Guardiola je rekao da očekuje kako će Eric Garcia napustiti Manchester City i potpisati za Barcelonu. Mladi španjolski branič stigao je u City 2017. godine upravo iz Barcelone i ima ugovor do kraja sezone. U lipnju može potpisati besplatno za katalonski klub, a u ovom prijelaznom roku bi mogao otići uz odštetu od oko deset milijuna eura.

MARIN SE VRATIO S POSUDBE

Antonio Marin se vratio u Dinamo s posudbe iz talijanskog drugoligaša Monze. Tamo je odigrao sedam utakmica i na travnjaku proveo samo 175 minuta. Nije zabio gol, niti upisao asistenciju. Dinamo mladog nogometaša neće slati na novu posudbu.

DINAMO TRAŽI 15 MILIJUNA EURA ZA MAJERA

Fiorentina i dalje želi Dinamovog Lovru Majera, ali nema 15 milijuna eura koliko traži hrvatski prvak, javljaju talijanski mediji. Ranije je Fiorentina ponudila desetak milijuna eura. Postoji još nekoliko zainteresiranih klubova za jednog od najboljih Dinamovih igrača. 

Pročitajte više