TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Barcelona krenula po hit napadača La Lige

Grafika: EPA

BLIŽI se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

TRANSFERI I GLASINE 26. RUJNA

BARCELONA TRAŽI NAPADAČA NAKON ODLASKA SUAREZA

Barcelona razmatra dovođenje švedskog napadača Alexa Isaka iz Real Sociedada. Taj 21-godišnjak košta 22,5 milijuna eura i jedan je od najboljih mladih napadača La Lige.

CHELSEA ŽELI PRODATI RÜDIGERA

Njemački reprezentativac više nije u planovima Franka Lamparda u Chelseaju. Novinar Mirrora Darren Lewis potvrdio je kako su za Rüdigera zainteresirani brojni klubovi koje nije imenovao. Stoper Chelseaja prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura, a na Stamford Bridgeu je od 2017., kada je stigao iz Rome.

TOTTENHAM DOVODI SKRINIARA ISPOD CIJENE

U očajničkom nastojanju Antonija Contea da dovede N'Gola Kantea iz Chelseaja kolateralna žrtva bi mogao biti Slovak Milan Skriniar. Inter je od premierligaša Tottenhama prvotno tražio 60 milijuna eura, ali je prema pisanju engleskog The Suna sada spustio cijenu na 38 milijuna eura koja bi londonskom klubu trebala biti prihvatljiva.

AOUAR SVE BLIŽE ARSENALU

Francuski RMC Sport javlja da je Lyon obavijestio Arsenal da za Houssema Aouara traži 50 milijuna eura.

Arsenal je za sad spreman ponuditi 40 milijuna i još deset kroz bonuse, što bi trebalo biti dovoljno. 

BEŠIKTAŠ ZAINTERESIRAN ZA KALINIĆA

Španjolski AS u današnjem izdanju piše kako je za usluge bivšeg hrvatskog reprezentativca Nikolu Kalinića zainteresiran turski Bešiktaš. Atletico Madrid se želi riješiti igrača koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Romi, a igrač želi sljedeću sezonu ponovno provesti u Italiji, a ne otići u Tursku.

DILAVER PREŠAO U RIZESPOR

Nakon dvije sezone provedene u Dinamu, Emil Dilaver je potpisao za turski Rizespor. Klub je potvrdio vijest na svojim službenim stranicama, a neslužbene informacije otkrivaju kako je Dinamo dobio odštetu od milijuna eura. Igrač je potpisao ugovor na tri godine. Opširnije ovdje.

DEST DANAS STIŽE U BARCELONU

Bek Ajaxa Sergiño Dest danas će stići u Barcelonu i sutra potpisati ugovor s istoimenim španjolskim prvoligašem. Barcelona će Ajaxu za Desta platiti 20 milijuna eura, a nakon što dovede beka, novi trener Barcelone Ronald Koeman još mora dovesti pojačanja na pozicijama stopera i napadača.

LEEDS DOVODI KRILO IZ NIZOZEMSKE

Daily Mirror je objavio da bi Leeds već danas mogao potvrditi transfer Gyrana Kerka iz Utrechta.

Odlični 24-godišnji Nizozemac može igrati na sve tri pozicije u napadu i prošle sezone upisao je 11 golova i 12 asistencija. Žele ga i Verona i Cagliari, ali ne mogu platiti 12 milijuna eura koliko je Leeds ponudio.

MILAN ŽELI STOPERA SAINT-ETIENNEA

Talijanski velikan jako je zagrizao za 19-godišnjeg stopera Wesleya Fofanu, za kojeg Saint-Etienne traži najmanje 25 milijuna eura. Problem za Milan je što ga žele i Leicester i West Ham, ali Milan već duže vrijeme radi na njegovu dolasku i vjeruje da će ga uspjeti dovesti.

CITY I BENFICA DOGOVORILI RAZMJENU

Talijanski novinar Fabrizio Romano javlja da je City dogovorio sve uvjete s Benficinim stoperom Rubenom Diasom koji će danas doći u Manchester na liječnički pregled. U Lisabon će otići Nicolas Otamendi koji je također dogovorio detalje ugovora sa Cityjem.

Pročitajte više