Transferi

Transferi i glasine dana: Hajduk dovodi napadača Bešiktaša, United otpisao četvoricu

Foto: Getty Images

BLIŽI se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

TRANSFERI I GLASINE 1. LISTOPADA

ARSENAL SE RJEŠAVA ÖZILA

Arsenal još uvijek čeka ponude za Mesuta Özila, ali one ne dolaze, piše engleski Daily Star koji navodi kako se Arteta želi riješiti njemačkog veznjaka.

Özilova plaća prevelik je uteg za budžet Arsenala pa ga je klub spreman pustiti i bez velike odštete samo kako bi si oslobodio budžet za nove igrače. 

HAJDUK DOVODI NAPADAČA

Turski napadač Umut Nayir uskoro će postati novi član Hajduka. Prema pisanju tamošnjih medija, s njegovim dosadašnjim klubom Bešiktašem dogovorena je posudbu do konca sezone s mogućnosti otkupa ugovora za 400 tisuća eura.

UNITED OTPISAO ČETVORICU

Manchester United se što prije želi riješiti četvorice nogometaša iz svog rostera, a radi se o Philu Jonesu, Jesseju Lingardu, Danielu Jamesu i Sergiju Romeru.

Spremni su prodati, ali i posuditi spomenute igrače, kako navodi Goal, bitno im je samo da oslobode prostor u rosteru za ostale igrače koje žele promovirati. 

DEST U BARCELONI

Barcelona je za 30 milijuna eura prodala Nelsona Semeda u Wolverhampton, a za 21 od zarađenih 30 milijuna eura dovela je Sergina Desta iz Ajaxa kao njegovu zamjenu. Posao je potvrđen na službenim stranicama kluba. Više OVDJE.

COSTA ODBIO UNITED

Douglas Costa odbio je transfer u Manchester United jer je uvjeren kako će uspjeti uvjeriti novog trenera Juventusa Andreu Pirla da zaslužuje igrati u talijanskom prvaku. Juventus se nadao prodaji Douglasa Coste kako bi u završnici prijelaznog roka doveo još nekog igrača. United je bio favorit za njegovo dovođenje, ali nitko nije uspio nagovoriti 30-godišnjeg Brazilca na odlazak iz Torina.

UNITED BIRA IZMEĐU JOVIĆA I CAVANIJA

Iz Engleske dolazi vijest da je Manchester United krenuo u potragu za napadačem te da je izbor sužen na dva imena - slobodnog Edinsona Cavanija i Realovog Luku Jovića. Cavani je slobodan igrač nakon isteka ugovora s PSG-om, a Jović se još uvijek nije nametnuo Zinedineu Zidaneu u Realu. 

BARCA DOVELA DESTA I ŽELI GARCIJU

Katalonski radio objavio je ponudu Barcelone za Erica Garciju. Katalonski klub nudi Manchester Cityju osam milijuna eura plus dva milijuna kroz bonuse te Rafinhu. City ne želi Rafinhu, ali je smanjio svoj zahtjev s 30 milijuna eura na 20. Garcia je 19-godišnji španjolski branič koji je karijeru počeo upravo u Barceloni i koji je prije dvije godine otišao u City. Sad se želi vratiti na Camp Nou jer je nezadovoljan statusom kod Pepa Guardiole.

Oko 13:30 Barcelona je objavila misterioznu poruku na Twitteru: "brb", a navijači u komentarima su klubu poručili da što prije objavi ime novog igrača. Nedugo zatim Barcelona je objavila da je dovela Sergina Desta iz Ajaxa, 19-godišnjeg desnog beka. Dest će upasti u prvu momčad nakon što je katalonski klub prodao Nelsona Semeda. Ajax će navodno dobiti 21 milijun eura plus još nekoliko milijuna kroz moguće bonuse. Opširnije ovdje

PAQUETA U LYONU

Olympique iz Lyona potpisao je petogodišnji ugvor s brazilskim veznjakom Lucasom Paqueteom vrijedan 20 milijuna eura, objavio je francuski klub na svojim stranicama.

Paqueta (23) u Lyon dolazi iz Milana za koji je odigrao 44 utakmice u svim natjecanjima od 2019. kada je došao iz Flamenga.

"To je vrlo važan ugovor. Bio sam za to da pokažemo da možemo dovesti velika pojačanja i da možemo biti konstruktivni u izgradnji budućnosti kluba", rekao je predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas.

NITKO NE ŽELI KEPU

Chelseajev vratar Kepa u velikim je problemima. Nakon loših predstava prebačen je na klupu londonskog kluba. Chelsea bi ga se rado riješio, ali nitko ne želi platiti 60 milijuna eura koliko Chelsea traži. Problem je i njegova plaća, na Stamford Bridgeu zarađuje pet milijuna funti godišnje. Kepa je najskuplji vratar svih vremena, Chelsea ga je platio 80 milijuna eura prije dvije godine.

DINAMO DOVODI STOPERA

Nakon dugih pregovora 24-godišnji Rasmus Lauritsen ipak dolazi u Dinamo. Danski stoper švedskog Norrköpinga davno je sve dogovorio s Dinamom, ali hrvatski prvak sve dosad nije uspio dogovoriti visinu odštete sa Šveđanima. Sportske novosti, medijski partner Dinama, javljaju da su Dinamo i Norrköping postigli dogovor te da će Lauritsen doći na Maksimir za 1,6 milijuna eura. Lauritsen je velika prijetnja iz prekida, ove sezone je postigao šest golova uz pet asistencija.

BARCELONA PRODAJE I DOVODI

Ousmane Dembele mogao bi do kraja prijelaznog roka napustiti Barcelonu. 

"Sve ovisi o klubu i igraču. Trenutno je s nama, dobro trenira, sve više ulazi u formu, ali mora čekati na priliku. Želim reći da računam na njega", rekao je jučer Koeman. 

Embed from Getty Images

AS tvrdi da će Barcelona za Francuza prihvatiti ponudu između 50 i 60 milijuna eura, ako ona dođe, što znači da bi na Dembeleu izgubila oko 80 milijuna eura jer ga je platila 138 milijuna.

Želi ga Manchester United, ali Englezi nisu sigurni da Dembele vrijedi 50-ak milijuna eura pa ga prvo žele dovesti na posudbu.

U Barceloni se nadaju da će uskoro uspjeti dovesti Memphisa Depaya, napadača Lyona i nizozemske reprezentacije. Koeman je s Depayom surađivao u reprezentaciji i vidi ga u prvih 11 Barcelone.

TOTTENHAM ŽELI CARLOSA VINICIUSA

Jose Mourinho do kraja prijelaznog roka želi dovesti napadača, a Sky Sports otkriva kako je na meti Tottenhama Benficin Carlos Vinicius. On bi u London trebao stići na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za 40 milijuna eura. Mourinho u njemu vidi idealnu rezervu Harryju Kaneu.

Pročitajte više