Je li ovo Cvitanovićev kraj?

Foto: Pixsell (Goran Stanzl)
 
"IZ POSTOJEĆEG kadra izvući ćemo najbolje što možemo i napraviti sve kako bismo vratili osmijeh na lica naših igrača", poručio je nekidan Dinamov trener Mario Cvitanović najavljujući današnji gradski derbi protiv Lokomotive.
 
Međutim, Dinamo je sramotnim debaklom prvi put u svojoj povijesti izgubio protiv Lokomotive.
Vodeći klub tekućeg prvenstva na Maksimiru izgubio je s 1:4, a kao ponajveće pitanje nameće se hoće li Mario Cvitanović svojevoljno podnijeti ostavku ili će ga klupska uprava jednoglasno smijeniti.
 
Dinamov šef stručnog stožera u posljednja tri tjedna doživio je tri neugodna poraza; prvotno je 18. veljače na Maksimiru izgubio protiv Hajduka (0:1), a potom je poražen i na Rujevici protiv Rijeke (1:4).
 
Današnji je, pak, poraz vrlo vjerojatno osvijestio Dinamove čelnike kako su drastični potezi glede trenerske funkcije i više negoli potrebni. 
 
Jesu li igrači, kao i u prošlosti, odredili sudbinu svojeg nadređenog? Jesu li leđa okrenuli i Mariju Cvitanoviću, svojedobno kao i njegovim prethodnicima? Posljednji rezultati indikativno ukazuju na pojedine probleme.
 
U jesenskom dijelu tekuće sezone Dinamo je, bez poraza, promarširao hrvatskim prvenstvom. Šampionska titula već se nazirala, no posljednji porazi zakomplicirali su situaciju.
 
Već se, kako je Index pisao, spekulira kako je Dinamovo rukovodstvo započelo s potragom nasljednika Marija Cvitanovića. Trenutačno Nikola Jurčević, dugogodišnji pomoćnik Slavena Bilića, slovi kao jedan od istaknutijih kandidata.
 

Pročitajte više