UFC

Je li šef UFC-a nepopravljivi romantičar ili potpuni luđak?

Foto: Getty Images

JE LI odlučnost Dane Whitea da se UFC borbe održavaju tijekom pandemije koronavirusa nešto čemu se treba diviti ili je, kako je boksački promotor Eddie Hearn sugerirao, on potpuno poludio? Na to je pitanje pokušao odgovoriti Michael Rosenthal s borilačkog portala MMA Junkie.

Čelnik UFC-a White rekao je da je osigurao lokaciju za održavanje eventa UFC 249 18. travnja u SAD-u - u indijanskom rezervatu, sudeći prema nekim izvještajima - unatoč globalnim zabranama i prekidima natjecanja, a naposljetku želi prezentirati svoj proizvod i na tajnom privatnom otoku.

UFC 249 trebao se održati u Brooklynu, a skoro sigurno će se odviti bez gledatelja, ali uz televizijski prijenos na ESPN-u. Tony Ferguson sučelit će se s Justinom Gaethjeom u glavnoj borbi nakon što se Khabib Nurmagomedov povukao.

White je za ESPN rekao da će i dalje organizirati borbe.

"Razgovarao sam s predsjednikom i potpredsjednikom SAD-a o ovome", rekao je White u razgovoru za ESPN. "Shvatili su ovo vrlo ozbiljno. Rekli su mi: 'Budi oprezan, ali živi svoj život i prestani paničariti.' Svi paničare, a umjesto da paničarimo, mi zapravo pokušavamo raditi s liječnicima, zdravstvenim službenicima i vladom da bismo pronašli rješenje kako možemo održati sport sigurnim i kako možemo nastaviti organizirati priredbe."

Embed from Getty Images

White je dodao: "Uvijek pazimo na zdravlje i sigurnost naših fanova i naših boraca. U svemu ovome nastavit ćemo činiti isto. Pobrinut ćemo se da se dva zdrava sportaša natječu, a oni su spremni na to."

Prema ESPN-u, Udruga liječnika uz ring (ARP) tražila je obustavu svih borilačkih priredbi.

U ARP-ovom priopćenju stoji: "Svaki borilački sport koji se održava rijekom ove globalne pandemije stavlja sportaše, dužnosnike i sve ostale u nepotreban rizik od infekcije i prenošenja virusa covid-19. Osim toga, borci često trebaju liječničku pomoć nakon meča, a mi ne želimo nikakvu dodatnu brigu za ionako preopterećeni zdravstveni sustav."

White bi trebao pronaći liječničko osoblje voljno zanemariti ARP-ovu preporuku te pronaći vlastite suce, budući da nije izvjesno da će ijedna komisija nadgledati ove borbe. Hearn, čije se borbe prikazuju na rivalskoj platformi DAZN, rekao je da su Whiteovi planovi neukusni, prenosi Express Sport.

"To je nevjerojatno", rekao je Hearn. "Mislim da u boksu nema čovjeka koji je voljniji zasukati rukave i baciti se na posao od mene. Ali ni ja ne bih razmatrao organiziranje borbi za ovo vrijeme. Čak i ne razmišljam o toj opciji, nije mi ni na kraj pameti. To je čista tvrdoglavost. Mnoge stvari ga čine uspješnim, ali u nekom trenutku se moraš smiriti i zamahati bijelom zastavom. Prilično sam iznenađen što je ESPN pristao, očito im je stalo do gledanosti i novca. Napola mu se divim zbog upornosti, ali druga polovica kaže: Ma daj, ne budi lud."

Pročitajte više