HRVATSKI NOGOMETAŠI

Turski mediji: Vida bi zbog skandala za koji nije kriv mogao napustiti Bešiktaš

Foto: EPA

FINANCIJSKI problemi tresu turske klubove, posebno velikane poput Bešiktaša, Fenerbahčea i Galatasaraya.

Zbog pandemije koronavirusa klubovi su primorani prodajom igrača reducirati troškove pa to planira i Bešiktaš Domagoja Vide. Međutim, problemi Bešiktaša oko Vide datiraju od siječnja 2018. kada je hrvatski branič stigao iz kijevskog Dynama.

Fikret Orman, tadašnji gazda istanbulskog diva, s Vidinim je menadžerom Ugurom Avadanom uz transfer dogovorio proviziju od 1,6 milijuna eura (uz to da klub plaća PDV na taj iznos), pišu Turci, a to se svejedno odigralo u korist Avadana.

VIDEO: Domagoj Vida

Sumnjivi poslovi bivšeg gazde Bešiktaša

Dodaju kako je već i tada taj potez bio sumnjiv jer je Vida iz Ukrajine stigao kao slobodan igrač. Bešiktaš Ukrajincima nije morao plaćati nikakvu odštetu pa nikakav posrednik u tom poslu nije ni bio potreban.

Orman je pak nedavno morao napustiti klub zbog velikih financijskih problema, a novi gazda kluba Ahmet Nur Cebi donio je odluku kako takve upitne menadžerske dogovore više ne želi plaćati.

Vida bi ni kriv ni dužan mogao napustiti klub

Skandal je nastao kada je Ugur Avadan zatražio od Bešiktaša da mu klub isplati pet zaostalih rata i potom mu zaprijetio tužbom. Jasno, sve su pratili tamošnji mediji i sada je Domagoj Vida u centru pažnje.

Iako nedužan u cijeloj priči, Vida bi mogao snositi posljedice - čelnici ga se žele što prije osloboditi budući da ima godišnju plaću oko 3,8 milijuna eura. Zainteresiranih klubova ima. Ranije se pisalo o Romi, javljao se i Newcastle, a ljetni prijelazni rok sve je bliže.

Izvjesno je, tvrde Turci, da Vida napušta Bešiktaš.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više