Tužitelj traži ispadanje Juventusa, Lazia i Milana, Capello podnio ostavku

TUŽITELJ sportskog suda Italije Stefano Palazzi zatražio je u utorak na procesu u Rimu o skandalu u nogometu protiv četiri kluba i 26 osoba, čelnika klubova i sudaca, vrlo stroge kazne.

Juventus bi trebao završiti u Trećoj ligu (C1 ) te bi mu bio i izbrisan naslov talijanskog prvaka u sezoni 2004/2005., nepriznavanje posljednjeg osvojenog prvenstva i 6 bodova kazne. Fiorentina, Lazio i Milan bi trebali biti bačeni u Drugu ligu( B), uz kaznu od 15 bodova za prva dva kluba i 3 za Milan.

Gotovo svim pojedincima, počevši od Moggia, Girauda, Carrara, Bergama, Pairetta braću Della Valle i Lotita po pet godina suspenzije, a za Gallianija dvije godine.

Predsjednik Milana i bivši premijer Silvio Berlusconi je izjavio kako Milan nije dobivao usluge sudaca, zbog čega je i pokrenut cijeli proces, te kako je proces politički.

Capello dao ostavku

Fabio Capello od utorka više nije trener talijanskog prvaka Juventusa kome zbog skandala oko namještanja utakmica prijeti ispadanje u Treću ligu, objavljeno je na web-siteu torinskog kluba.


Fabio Capello je sam dao ostavku, a vrlo brzo će potpisati ugovor sa madridskim Realom, čiji je novoizabrani predsjednik Ramon Calderon javno izrekao da će Talijan biti novi trener "Kraljevskog kluba".

Capello (60) je došao u Juve 2004. naslijedivši Marcella Lippia.

Index.hr/Hina

Pročitajte više