Kod Ivana Jurića zabija sin jednog od najvećih trenera današnjice

Foto: Guliver Image/Getty Images

GENOVA koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić nakon 10 odigranih kola u Serie A drži 11 mjesto. Netko će reći da je to realnost za klub koji je u prapovijesno vrijeme uzimao čak i naslova prvaka, dok će drugi kazati kako Genova može i bolje.
 
Prvenstvo je praktički tek počelo i tek je za vidjeti kako će se Jurić snaći u društvu velikih, no ono što nas je ponukalo da napišemo ovaj tekst je 21- godišnji argentinski napadač u redovima Genove, a zove se Giovanni Simeone.
 
Ono što je zanimljivo kod mladog napadača je činjenica da mu je otac ni manje ni više nego slavni Diego Cholo Simeone, a mlađahni Giovanni daleko od oca gradi sam svoju karijeru i navodno, ako je vjerovati Juriću, ide mu sasvim dobro.
 
Za vikend je zabio i prvi gol u Serie A protiv Pescare, a otkako je ljetos iz argentinskog Banfielda prešao u Genovu, sve više napreduje.
 

''Odgovorio je na terenu baš kako smo i očekivali. U kaznenom prostoru se jako dobro kreće, ali mora još poboljšati ostale stvari. Mlad je, imamo mnogo vremena da učinimo da se razvije,''izjavio je Ivan Jurić koji je preuzeo Genou nakon što je prošle sezone s malim Crotoneom izborio plasman u Seriju A, da bi onda preuzeo klub u kojem je stekao igračko ime na Apeninima.
 
Bit će zanimljivo vidjeti kako će karijera mladog Simeonea napredovati, a već sljedeći ispit ima u nedjelju, kada Genoa gostuje kod Bologne.
 

Pročitajte više