Lige petice

U najjačim ligama lideri su klubovi od kojih to nitko nije očekivao

Foto: Grafika/Index

U NAJJAČIM europskim ligama prvenstva nisu davno počela, ali prošlo je sasvim dovoljno vremena da se može reći kako je već bilo mnogo iznenađenja.

Samo pogled na tablice ukazuje na to da gledamo nešto što se rijetko dešava. 

Everton i Villa ne znaju za poraz, a City, United i Liverpool doživjeli sramotu

U Premiershipu prve dvije pozicije zauzimaju Everton i Aston Villa, ujedno jedini klubovi koji nemaju poraz nakon pet odigranih kola u prvenstvu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Prve dvije pozicije u La Ligi zauzimaju Real Sociedad i Villarreal, dok prvo mjesto u Njemačkoj pripada RB Leipzigu, što je možda i najmanje iznenađenje u najjačim ligama, jer ipak se radi o polufinalistu Lige prvaka. Uostalom, razlika između RB Leipziga i Bayerna iznosi samo jedan bod.

Milan konačno na krovu Italije, prati ga Sassuolo

Ogromno iznenađenje priredio je i Milan od kojeg se dugo očekuje da počne ostvarivati velike rezultate kao nekada, ali nitko nije očekivao da će nakon četiri kola imati četiri pobjede uz sjajnu gol-razliku od 9:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Odmah iza Milana s dva boda manje nalazi se još jedno veliko iznenađenje, a to je Sassuolo.

Sjajan posao u Francuskoj napravio je Lille koji nakon sedam kola zauzima prvo mjesto s dva boda više od Paris Saint-Germaina, koji je na startu sezone povezao dva poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ako već postoje iznenađenja na vrhu, onda je sasvim jasno da je veliki broj onih koji su razočarali. Tu je lista još duža.

Prošlog vikenda razočaranja smo gledali u Španjolskoj, gdje je Real Madrid kod kuće izgubio od Cadiza (1:0), dok je Barcelona u gostima izgubila od Getafea (1:0).

Dva Španjolska velikana sastat će se u novom El Clasicu koji je na rasporedu ove nedjelje u Barceloni s početkom u 16 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kramarić srušio Bayern i otvorio RB Leipzigu put do liderske pozicije

U Engleskoj Manchester United nakon četiri odigrane utakmice već ima dva poraza, a jedan od tih poraza je onaj na Old Traffordu od Tottenhama u 4. kolu, kada je bilo 6:1 za goste.

Manchester City i Liverpool su također upisali dva uvjerljiva poraza koje će teško zaboraviti. City je u 3. kolu poražen od Leicester Cityja kao domaćin s 5:2, dok je Liverpool u 4. kolu izgubio od Aston Ville s nevjerojatnih 7:2.

Veliku pažnju privukao je i Bayernov poraz od Hoffenheima u gostima (4:1) u 2. kolu Bundeslige kada je s dva postignuta gola briljirao Andrej Kramarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više