UEFA dozvolila da Chelsea i CSKA igraju međusobno u Ligi prvaka

EUROPSKI nogometni savez (UEFA) dozvolio je engleskom doprvaku Chelseaju i ruskom prvaku CSKA iz Moskve natjecanje u ovosezonskoj ligi prvaka nakon što je istragom utvrđeno kako vlasnik Chelsea Roman Abramovič nije i većinski vlasnik CSKA.

Chelsea i CSKA su ždrijebom svrstani u istu, H skupinu Lige prvaka, te da je ustanovljeno kako je Abramovič većinski vlasnik oba kluba, oni bi bili izbačeni iz natjecanja.

"Naš pravni odjel provjerio je situaciju, te smo ustanovili da nema zapreka tomu da Chelsea i CSKA igraju u istom natjecanju", stoji u priopćenju UEFA-e.

Zakon o natjecanju Europske unije zabranjuje da jedna osoba bude vlasnik dva ili više klubova koji se natječu istom natjecanju. No, ista osoba smije sponzorirati više klubova ukoliko njegov udio vlasništva ne prelazi 50 posto u više od jednog slučaja.

Problem s Chelseajem i CSKA je iskrsnuo jer je većinski vlasnik Chelsea Abramovič i glavni dioničar ruske naftne kompanije Sibneft, koja je u ožujku postala sponzor CSKA uloživši u taj klub 54 milijuna dolara. No, kako pravno CSKA nije u vlasništvu Abramoviča, već Sibnefta, UEFA je dozvolila ovim klubovima da igraju međusobno u Ligi prvaka.

Pročitajte više