Euro

UEFA uzela domaćinstvo Europskog prvenstva još jednom gradu

Foto: RyanxByrnex/RB1_3621/Guliver

NAKON što je jučer Bilbao objavio da je ostao bez domaćinstva Europskog prvenstva, isto se dogodilo i Dublinu.

Bilbao i Dublin bili su među 12 gradova koje je UEFA odabrala za domaćine utakmica Europskog prvenstva koje se trebalo održati 2020., ali je zbog pandemije pomaknuto na ovo ljeto.

UEFA je od svakog od 12 gradova domaćina EP-a zatražila planove za povratak navijača na stadione do početka travnja. Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Rim, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin i München nisu. U međuvremenu je i München dozvolio gledatelje.

Bilbao i Dublin su odlukom UEFA-e ostali bez Europskog prvenstva. Utakmice kojima je domaćin trebao biti Bilbao idu Sevilli pa će tako Španjolska ipak biti jedan od domaćina natjecanja. Utakmice iz Dublina vjerojatno će biti prebačene u London.

Podsjetimo, London, gdje će Hrvatska otvoriti EP 13. lipnja protiv Engleske, je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osmini finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.

Glasgow, gdje će Hrvatska igrati preostale dvije utakmice protiv Škotske i Češke, potvrdio je kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, a isti su kapacitet najavili i Amsterdam, Bukurešt, Rim i Kopenhagen.

Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.

Baku je također potvrdio kapacitet od 50 posto.

Pročitajte više