Uhićena još trojica zbog Torcidine zasjede kod Senja

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

JOŠ trojica mladića zadržani su u istražnom zatvoru u Rijeci zbog sumnje da su sudjelovali u zasjedi i napadu na vozila i putnike kod autokampa Bunica 12. ožujka nakon ponoći, tako da je u riječkom istražnom zatvoru trenutno šestoro pripadnika Torcide koji su izazivali nerede nakon subotnje utakmice Rijeka-Hajduk.

Trojica 21-godišnjaka pritvorena su u četvrtak,16. ožujka, poslijepodne zbog izazivanja nereda i određeno im je jamstvo od po 30.000 kuna čime mogu zamijeniti boravak u zatvoru. Tako je bilo i u slučaju trojice mladića pritvorenih u srijedu, 15. ožujka. 

Riječko Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči pritvorene da su u skupini s tridesetak drugih pripadnika Torcide, izražavajući netrpeljivost prema navijačima riječkog kluba, nakon nogometne utakmice između HNK Hajduka i HNK Rijeke u Splitu, 12. ožujka u Bunici kod Senja postavili prepreke na cesti i spriječili prolaz naizlazećim vozilima u smjeru Rijeke. Sumnjiči ih se da su potom metalnim palicama, kamenjem, staklenim bocama i bakljama-bengalkama  oštetili šest vozila i doveli u opasnost dvadesetak osoba koje su se nalazile u njima.

 

Pročitajte više