Ukrajinci bijesni što su šverceri pokupovali svih 30 tisuća karata za Englesku

KARTE koje i službenom cijenom od 20 do 70 eura predstavljaju pravo bogatstvo za prosječnog Ukrajinca, na crnom tržištu dva tjedna prije odlučujuće kvalifikacijske utakmice dosežu tri puta veću cijenu.

Pogled na novu Dnjepar Arenu 10. listopada, kada će se tamo igrati za Ukrajince odlučujuća kvalifikacijska utakmica u kvalifikacijama za SP, za mnoge će Ukrajince slabijeg (ili za tamošnje stanovništvo prosječnog) imovinskog stanja ostati samo san jer je 31 tisuća ulaznica već rasprodana.

Ukrajinski mediji pišu kako je bijes kod navijača izazvala činjenica da je većina karata završila kod preprodavača koji već sada za njih traže trostruko veći iznos od službene cijene, a nema dvojbe da će približavanjem utakmice rasti i švercerski "harač".

Svi oni koji će zbog toga ostati bez ulaznica sada ljutito pozivaju policiju da djeluje protiv onih koji žele basnoslovno zaraditi na navijačima, a pronio se glas kako ni ukrajinski savez nije nevin u cijeloj priči oko davanja monopola na karte švercerima.

Pročitajte više