Urnebesni autogolovi i "kariusovski" kiks golmana: Pogledajte ludu utakmicu Mađara i Australaca

Screenshot

AUSTRALIJA je u rijetko viđenoj prijateljskoj utakmici u Budimpešti pobijedila Mađarsku 2:1 i u pobjedničkom duhu putuje u Rusiju na Svjetsko prvenstvo.

U nezanimljivoj utakmici na praktički praznoj Groupama Areni baš ništa se nije događalo do same završnice susreta koja je definitivno nadoknadila iznimno dosadne prve 74 minute.

Tada je Daniel Arzani, koji je ušao samo minutu ranije, opalio s 20 metara, a mađarski golman Peter Gulacsi u maniri Lorisa Kariusa propustio loptu u gol za vodstvo Australije.

No nisu Australci ostali dužni. Mađari su pokušali stisnuti ne bi li došli do izjednačenja i uspjeli su, ali zahvaljujući spektakularnoj pogrešci Trenta Sainsburyja u 88. minuti. Australski stoper je jednu bezopasnu loptu s krila pokušao glavom vratiti svojem golmanu, ali uopće nije primijetio da je Matt Ryan otišao s gola u desnu stranu. Australski golman pokušao se vratiti i nekako obraniti loptu, ali i on i Sainsbury su zakasnili i lopta je završila u golu.

Ipak, dobri domaćini Mađari zaključili su da nije lijepo sudionika SP-a tako ispratiti u Rusiju pa su im se revanširali. Naravno, ne namjerno, ali ništa manje zabavno. U drugoj minuti sudačke nadoknade Irvine je ubacio s lijeve strane, a mađarski stoper Kadar majstorski zabio svojem golmanu kroz noge.

Tako je Australija sasvim uspješno zaključila pripremni period za SP. Soceroosi su u ožujku nakon poraza od Norveške 4:1 remizirali s Kolumbijom 0:0 da bi u zadnjih osam dana razbili Čehe 4:0 i sad pobijedili Mađarsku. Australci puni samopouzdanja putuju na SP, gdje će igrati u izrazito teškoj skupini C s Francuskom, Danskom i Peruom.

Pročitajte više