Utakmica života Kyliana Mbappea: Četiri gola Lyonu u 13 minuta

Foto: Epa

U DERBIJU devetog kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je pobijedio Lyon s 5-0 upisavši i devetu pobjedu u nizu.

Junak utakmice bio je francuski reprezentativac Kylian Mbappe koji je zabio četiri gola u razmaku od 61. do 74. minute. 

Francuski prvak poveo je u devetoj minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Neymar. No, domaćin je u 36. minuti ostao bez Presnela Kimpembea koji je dobio crveni karton zbog oštrog prekršaja. Sudac Antony Gautier je braniču PSG-a prvo pokazao žuti karton, ali je nakon video analize Kimpembeu pokazao crveni.

U tim trenucima gosti su imali nekoliko lijepih prilika i činilo se kako će uspjeti izjednačiti. Međutim, u posljednjim trenucima prvog dijela 'pocrvenio' je i gostujući veznjak Lucas Tousart koji je u razmaku od 15 minuta sakupio dva žuta kartona.

U nastavku susreta Lyon se raspao, a "poludio" je Mbappe koji je od 61. do 74. minute zabio četiri gola. Zanimljivo, mladi francuski napadač je prije toga promašio tri lijepe prilike. U 81. minuti Lyon je mogao ublažiti poraz, ali je Depay uzdrmao okvir gola.

Monaco i desetu utakmicu zaredom bez pobjede

Monaco je nastavio nizati loše rezultate. Momčad iz Kneževine je na svom travnjaku izgubila od Rennesa 1-2 i tako pala u zonu ispadanja. Gosti su poveli u 12. minuti golom Damiena da Silve, a u posljednjim trenucima prvog dijela "glupost dana" napravio je Andrea Raggi zaradivši crveni karton zbog udaranja suparnika.

Monaco je s igračem manje izjednačio u 49. minuti golom Radamela Falcaa, no u 77. minuti gosti dolaze do nove prednosti. Pogodak je postigao Hatem Ben Arfa uz pomoć našeg Danijela Subašića koji je loše reagirao na Ben Arfin udarac s više od 20 metara.

Marseille je na svom travnjaku pobijedio Caen s 2-0, a OM je do pobjede stigao golovima u završnici prvog dijela. Za 1-0 je zabio Kostas Mitroglu u 36. minuti, a na 2-0 je povisio Florian Thauvin u 45. minuti. Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Marseille.

U ranije odigranom susretu Bordeaux je pobijedio Nantes s 3-0. Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena u kojem je domaći sastav zabio sva tri gola. Strijelci su bili Yann Karamoh (5) i Francois Kamano (7, 42 - 11m). Za Bordeaux nije nastupio Toma Bašić.

PSG 9 od 9, Monaco u zoni ispadanja

Na ljestvici vodi PSG s maksimalnih 27 bodova, Lille ima 19, a Marseille i Montpellier po 16 bodova. Lyon je šesti s 14 bodova, dok je Monaco na skromnoj 18. poziciji sa šest bodova, jednim bodom više od "fenjeraša" Guingampa.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više