HNL

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 0:1 Pivarić donio važne bodove Lokomotivi koja se napromašivala

Marko Prpic/PIXSELL

LOKOMOTIVA je 1:0 pobijedila kod Varaždina u 21. kolu 1. HNL-a i došla do važnih bodova u direktnoj borbi za ostanak. U otvorenoj utakmici punoj šansi gol odluke zabio je Josip Pivarić u 30. minuti iz penala.

Otvoren je bio početak utakmice s obje strane. U 13. minuti Dinko Horkaš lijepom obranom spasio je Varaždin nakon udarca Aliyua, a tri minute kasnije Neven Đurasek iz dobre pozicije poslao je loptu preko gola Krševana Santinija.

Pivarić zabio penal za pobjedu

Lokomotiva je povela u 30. minuti golom kapetana Josipa Pivarića iz penala. Gabrijel Boban igrao je rukom u kaznenom prostoru Horkaša, a sudac Duje Strukan uz pomoć VAR-a dosudio penal za goste. Pivarić je pucao po sredini, Horkaš se bacio u lijevu stranu i tako su gosti iz Zagreba poveli.

Minutu kasnije Irfan Hadžić imao je šansu za 0:2. Lokomotivina napadačka prinova s pet je metara prebacila cijeli gol poslije novog dobrog ubačaja Sherifa Kallakua koji je bio najaktivniji pojedinac prvog poluvremena.

Hadžić umalo tragičar Lokomotive

Hadžić je u 58. minuti mogao riješiti pitanje pobjednika. Izašao je sam na Horkaša i s desetak metara pucao visoko, međutim, kao pobjednik iz te situacije obranom je izašao Varaždinov čuvar mreže. Potom je Varaždin zaprijetio preko Gabrijela Bobana i Obregona, nedovoljno precizno.

U 83. minuti gostima je poništen gol. Roko Šimić probio je lijevu stranu i ubacio na peterac za Aliyjua. VAR je poništio taj gol opravdano jer je Šimić bio u zaleđu. Tri minute kasnije Pivarić je ubacio s lijeve strane iz prekida, Šimić skočio pored Stolnika i poslao loptu pored gola. Minutu kasnije Hadžić je iz dobre akcije pogodio vratnicu s vrha šesnaesterca.

U 93. minuti Lokomotivin Marko Lešković dobio je drugi i isključujući žuti karton zbog igranja rukom.

Varaždin 20. veljače gostuje kod Istre 1961, Lokomotiva isti dan dočekuje Goricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više