HNL

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO 1:1 Remi nakon drame u derbiju začelja

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

VARAŽDIN je na domaćem terenu remizirao protiv Slaven Belupa (1:1) u prvoj utakmici 27. kola HNL-a.

Gol za vodstvo domaćina postigao je Đurasek u 43. minuti utakmice, ali je Delić u sudačkoj nadoknadi susreta donio bod gostima.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Obje momčadi i dalje u lošoj formi

Obje momčadi nastavile su lošu formu. Varaždin sad ima niz od pet utakmica bez pobjede, u kojima je zabilježio četiri poraza, dok je Slavenu ovo deveti susret zaredom bez trijumfa.

Utakmicu je bolje otvorio domaćin koji je u šestoj minuti imao veliku šansu preko Pece, čiji je udarac obranio Filipović. Pravu priliku za gol imao je i Posavec pet minuta kasnije, ali on je šutirao glavom preko gola.

Gosti nisu pokazali mnogo u prvom poluvremenu, a istaknuo se najviše dalekometni pokušaj Glavčića u 35. minuti.

Varaždin je bolje otvorio utakmicu i zasluženo je vodio

Nagrada za bolju igru Varaždina stigla je u 42. minuti kada je Đurasek prelijepo pogodio za 1:0. Bosec je izgubio loptu na sredini terena, a Đurasek je povukao kontru, trčao do ruba kaznenog prostora, a onda preciznim udarcem lukavo svladao Filipovića.

U prvih 15 minuta drugog dijela Memija i Đurasek su bili blizu pogotka, ali Slaven se spasio.

Do kraja utakmice gosti su imali apsolutnu dominaciju, a šanse su se samo redale. Prijetili su rezervist Krstanović, pa Kim i Lulić, a onda i Bosec. No, odlični Horkaš, stativa i loša realizacija gostiju spašavali su Varaždin.

Slaven je dominirao pred kraj susreta

Slaven nije odustajao pa je do novog zicera stigao u 81. minuti kada je Knoll bio sam pred golmanom, ali očajno je šutirao i promašio cijeli gol.

Kada se činilo da će Varaždin osvojiti tri boda, za veliko slavlje gostiju pogodio je rezervist Delić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više