Veić uz dosta muke prošao prvo kvalifikacijsko kolo Australian Opena

HRVATSKI tenisač Antonio Veić uspješno je prošao prvu prepreku u kvalifikacijama za Australian Open. Slavio je protiv Kolumbijca Roberta Faraha sa 6-2, 3-6, 6-4.

Veić je uz više muke nego je to bilo potrebno slavio na startu kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir sezone. Nakon što je uvjerljivo i lako dobio prvi set, hrvatski tenisač imao je i break prednosti u drugom (2-1). Međutim, tada se na terenu pojavila druga, ona lošija, strana Veića i dopustila Kolumbijcu da naniže četiri gema zaredom i povede 5-2. Farah je kasnije još jednom zadržao svoj servis za osvajanje drugog seta i odlazak u treći.

Veić se ipak pribrao i sa 6-4 uzeo treću dionicu te se plasirao u drugo kolo gdje će igrati protiv Talijana Mattea Viole koji je bio bolji od srbijanskog predstavnika Dušana Lajovića u jednom zaista čudnom susretu. Najprije je Talijan bez problema uzeo prvi set rezultatom 6-2, da bi nakon toga prokockao završiti meč u tie-breaku drugog. Lajović je dobio tie-break, ujedno i set, te je poveo s 5-0 u trećem. Međutim, Viola se vratio na 5-5, pa je nakon toga svaki igrač zadržao svoj početni udarac, da bi kod 6-6 Talijan napravio break za potpuni preokret (nema tie-breaka u odlučujućem setu) i svojim servisom zaključio susret.

Australian Open, kvalifikacije:


Veić - Farah 6-2, 3-6, 6-4

Viola - Lajović 6-2, 6-7(6), 8-6

Lučić protiv 19-godišnje Scholl


Jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama za prvi teniski Grand Slam turnir sezone, Mirjana Lučić, igrat će u 1. kolu protiv Amerikanke Chichi Scholl. Rano jutros po hrvatskom vremenu održan je ždrijeb ženskih kvalifikacija za Australian Open.

Lučić (29) je "izvukla" mladu 19-godišnju Amerikanku Scholl, 176. igračicu WTA ljestvice, s kojom se dosad susrela jednom. Bilo je to 2009. godine na turniru u Ospreyju (zemlja), a Lučić je slavila sa 6-0, 6-0. Međutim, Amerikanka je tada bila 968. igračica svijeta. Ukoliko naša tenisačica prođe Amerikanku čeka je bolja iz susreta između Francuskinje Victorije Larriere i Australke Arine Rodionove.

Andrea Petkovic otkazala nastup!


Njemačka tenisačica Andrea Petkovic otkazala je nastup na prvom Grand Slam turniru sezone - Australian Openu. Lošu vijest za sve ljubitelje tenisa objavili su organizatori u poslijepodnevnim satima (po lokalnom vremenu) utorka.

Njemica Petkovic zbog stres frakture stopala bila je primorana odustati od natjecanja. To je drugi veliki gubitak za ovogodišnji ženski dio Australian Opena, s obzirom da je u nedjelju svoj nastup otkazala i nekad najbolja tenisačica svijeta Venus Williams.

Pročitajte više