"Velika četvorka" u Republici Srpskoj: Hajduku i Dinamu poslane pozivnice

IAKO se posljednjih godina često spominjala regionalna liga u kojoj bi se nakon dugo vremena susreli najbolji klubovI bivše jugo lige, prema pisanju srpskog Sportskog Žurnala, nekadašnja "velika četvorka" mogla bi se sastati uskoro na prijateljskom turniru koji bi završio finalom u Banjoj Luci. 

Vlasnik tvrtke GB Fame d.o.o. i hotela "Monument" u nacionalnom parku Kozjak Siniša Brunsko želi organizirati prijateljski turnir na kojemu bi igrali veterani Dinama, Hajduka, Partizana i Crvene zvezde.

"Kontaktirana su sva četiri kluba, a svoj dolazak potvrdio je samo Partizan", rekao je Brunsko za spomenuti list.

"Detalji su već razrađeni, polufinala bi se igrala u Prijedoru i Laktašima, a finale u Banjoj Luci uz televizijski prijenos", dodaje organizator. Razumljivo, očekuje se velik interes za utakmice, ne samo zbog imena klubova, nego i zbog imena igrača koji bi uveličali događaj. Želja je na jednom mjestu okupiti: Savića, Petkovića Pižona, Džajića, Šestića, Šekularca, Bearu, Šurjaka, Žungula, Vujovića, "Kulu" Aćimovića, Vukotića, Kranjčara, ali ne očekuje se da će svi zaigrati.

"Važno je druženje i širenje prijateljstva u regiji. Neki bi mogli nastupiti i za više klubova ako su tijekom karijere nosili dres Zvezde i Hajduka na primjer. Vjerujem da će zvijezde sa zadovoljstvom doći u Republiku Srpsku", kaže Brunsko.

Naravno, ovaj turnir samo je podloga za veći projekt koji bi u budućnosti redovito jednom godišnje okupljao i mlađe kategorije spomenutih klubova.

"U sljedećim godinama trebalo bi skupiti snage da se druže i igraju mlađe kategorije najvećih klubova bivše Jugoslavije", zaključuje Brunsko.

Pročitajte više