Velika nada Parme priznala da je izmasakrirala majku i sestru

Foto: Guliver Image/Getty Images

UŽASNA vijest potresla je Italiju. 21-godišnji bivši nogometaš Parme Solomon Nyantakyi na brutalan način ubio je majku i sestru u predgrađu Parme.
 
Najprije talijanski, a onda i svi svjetski mediji objavili su kako je mladić iz Gane uhvaćen dok je bježao prema Milanu, a odmah nakon uhićenja mirno je priznao da je počinio jeziv zločin.
 
Mrtva tijela Patience Nfum (45) i Magdalene Nyantakyi (11) pronašao je Solomonov brat, 25-godišnji Raymond, koji je policiji rekao da su tijela bila izmrcvarena do neprepoznatljivosti i da je krvi bilo posvuda.
Ljudi iz svijeta nogometa, koji su poznavali mladića, u šoku su i nikome nije jasno što je natjeralo Solomona na ovakav čin.
 

Legendarni bivši igrač Milan i talijanske reprezentacije te bivši izbornik Azzura, Roberto Donadoni, koji trenirao Nyantakyija u Parmi, nije mogao vjerovati da je dečko, za koga je rekao da je bio miran i povučen, nešto tako mogao napraviti.
 
''Solomon je bio miran, povučen i šutljiv mladić. Ne mogu vjerovati da je to zaista napravio'', rekao je Donadoni, a u sličnom tonu govorio je i Cristiano Lucarelli:
 
''Solomon je uvijek bio tih dečko, koji baš nikad nije povisio ton na nekoga niti je izazvao neku svađu. Uvijek je bio jako pristojan i ljubazan. Istina, imao je svojih problema. Pričao je kako pati za Afrikom, kako ga muči nostalgije. Dugo je bolovao od depresije.''
 
Solomon Nyantakyi je u ljeto 2013. došao u Parmu, gdje je igrao za mlađe klupske selekcije i slovio je za jednog od najvećih talenata svoje generacije. U ljeto 2015., kad je bio na pragu prve momčadi, klub je bankrotirao i tada je počeo njegov pad. Najprije je završio u niželigašu Tuttocuoiou, a zatim je početkom lipnja potpisao za četvrtoligaša Imolese kao slobodan igrač. 
 

Pročitajte više