Alessandro Del Piero: Ne mogu shvatiti Buffona, strašno je pogriješio

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAKVA je to drama bila na Bernabeuu. Nogometaši Juventusa bili su na korak do senzacije nakon što su do sudačke nadoknade u Madridu protiv Reala vodili 3:0, no pogotkom Cristiana Ronalda iz jedanaesterca Real se spasio i izborio plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je u prvom susretu u Torinu slavio 3:0.
 
Nakon što je Roma u utorak senzacionalno izbacila Barcelonu, koja je u prvom dvoboju na Camp Nouu pobijedila 4:1, na koračić od još većeg čuda bila je i Stara dama. Naime, nitko nikad u povijesti Lige prvaka nije ispustio tri razlike prednosti kod kuće. Real je od toga bio udaljen samo desetak sekundi. Juve je na Bernabeuu senzacionalno vodio 3:0, svi su samo čekali produžetke, a onda se dogodio trenutak o kojem će se pričati još jako dugo.
 
Benatia je bio u kontaktu s Vasquezom, igrač Reala je pao, a sudac Michael Oliver pokazao je na bijelu točku. Dojma smo da je penal čist kao suza i da nitko riječ ne bi rekao da se nije igrala 93. minuta. Neshvatljivo je da su igrači Juventusa u zadnjim sekundama ostavili Vasqueza samog. Nakon odluke suca Olivera, koji je bio na tri metra od spornog događaja, igrači Juventusa opkolili su suca, Chiellini ga je optužio da je primio novac kako bi gurnuo Real u polufinale, a u prigovorima je najagresivniji bio Gigi Buffon, koji je dobio crveni karton zbog guranja suca. Bio je to tužan oproštaj od Lige prvaka jednog od najvećih vratara u povijesti nogometa. Ronaldo je s bijele točke mirno zabio i odveo Real u osmo polufinale zaredom.
 
Nakon utakmice, igrači Juventusa jako se dugo nisu mogli smiriti. Pljuštale su optužbe na račun Reala, UEFA-e, a najglasniji je bio Gigi Buffon.
 
40-godišnja legenda talijanskog i svjetskog nogometa nije mogla prihvatiti da je u svojoj oproštajnoj sezoni, kad se već pomirio da nikad neće osvojiti Ligu prvaka, ni iz čega dobio priliku da ipak uzme ono što toliko želi, a onda je sve to izgubio u samo desetak sekundi zbog trenutka nepažnje vlastite obrane.
 
Buffon je vrištao nakon dvoboja, a otišao je toliko daleko da je suca Michaela Olivera nazvao životinjom koji ima smeće umjesto srca.
 
Danas je za talijanske medije intervju dao legendarni Alessandro Del Piero, jedan od najvećih Juventusovih igrača svih vremena i ikona svjetskog nogometa devedesetih. Del Piero je u dresu Juventusa proveo cijelu vječnost. Dres Stare dame nosio je od 1993. do 2012. Uz Juve je bio u najvećim trenucima slave, ali i kad su klub zadesile nevolje. Nakon afere Calciopoli, kad je Juventus izbačen u Serie B, Del Piero je mogao birati klub u koji će otići. Ostao je u Torinu uz poruku:
 
''Kakav bih ja to kavalir bio da Damu ostavim u nevolji.''
 

Embed from Getty Images

Jednako je bio napravio i Buffon, a obojica su samo dva mjeseca nakon afere u Njemačkoj podigli naslov svjetskog prvaka.
 
Veliki Del Piero je za talijanske medije kazao kako mu nije jasna reakcija Gigija te da velikan poput njega nešto takvo nikako nije smio napraviti.
 
''To što je Gigi rekao o sucu… Iskreno, ne mogu to razumjeti. Strašno je pogriješio. Također, sad se vraćati i na prvi dvoboj nema smisla. To je nogomet. Ipak, vjerujem da će za nekoliko dana, kad se malo smiri, Gigi o sucu kazati sasvim drugačije riječi nego što ih je rekao jučer.''
 

Pročitajte više