VELIKI OKRŠAJ U PUNOJ ARENI Hrvatska u ratničkoj prijateljskoj utakmici pobijedila Slovence

Foto: Igor Kralj/Pixsell

NAKON remija u Ljubljani prije dva dana, hrvatska rukometna reprezentacija je u prijateljskoj utakmici u Areni pobijedila Sloveniju 21:19.


Bila je to prijateljska utakmica samo u dogovoru, no da niste znali da je riječ o pripremnom susretu mislili bi da je u najmanju ruku to utakmica u skupini velikog natjecanja. Dva crvena kartona, nekoliko grubih startova i jako malo golova obilježili su "uzvratnu" utakmicu u punoj Areni u kojoj je Hrvatska tek u završnici slomila Slovence.

Obje momčadi imali su puno rupa u igri. Hrvatska u prvom poluvremenu nije zabila gol više od osam minuta, a onda su Slovenci utihnuli na šest i pol minuta u drugom poluvremenu.

Najveće vodstvo Hrvatska je imala u 17. minuti kad je Horvat zabio za 7:4, ali igralo se uglavnom na gol, dva razlike. I, igralo se na nož. Blagotinšek je u 33. minuti dobio izravni crveni karton zbog ružnog prekršaja na Karačiću pa se onda htio i tući s našima, a nakon toga su Slovenci u još par navrata pošteno "raspalili" po hrvatskim rukometašima, osobito Mandaliniću.

Vodili su Slovenci veći dio drugog poluvremena, ali su pred kraj upali u krizu i Cindrić je u 51. minuti zabio za 19:17, da bi se gosti probudili i uspjeli izjednačiti. A onda je u 54. minuti Žabić srušio Mandalinića. Iako je prekršaj na prvu izgledao brutalno, na usporenoj snimci se vidjelo da su suci dosta strogo isključili slovenskog igrača, no očito su odlučili kazniti Sloveniju zbog "akumuliranih" grubih startova.

Nakon toga je Vori zabio svoj prvi gol na utakmici za 20:19 da bi Čupić s krila u zadnjoj minuti riješio pitanje pobjednika. Slovenci su u zadnjim sekundama smanjili na konačnih 21:20. Na kraju je najbolja vijest da se nitko nije ozlijedio, za što je nažalost bilo prilika, no veseli ratnički i borbeni duh hrvatskih rukometaša čak i u prijateljskoj utakmici.

Najbolji u našim redovima bio je Čupić s šest golova, a po četiri su zabili Vuglač i Karačić. Slovence je predvodio Jure Dolenec s osam golova.

Prijateljska utakmica:

Hrvatska - Slovenija 21:20 (9:11)

Pročitajte više