Veljko Rogošić pliva od Paga prema Zadru

NAŠ PROSLAVLJENI maratonac, jadranski delfin, Veljko Rogošić, na dvomjesečnom etapnom maratonskom putu dugom 1.000 km od Savudrije do Prevlake, dan uoči njegova 64. rođendana, pliva etape oko Otoka Paga prema Zadru.

U srijedu je puna tri sata kasnio na startu iz Šimuna do Uvale Proboj (krenuo je u 11.00, umjesto u 8.00 sati) zbog povrede zadobivene na lijevoj peti zbog čeka je morao potražiti i liječničku pomoć. Prva trećina savladavanja jadranske obale obilježila je izuzetno teško more oko Rapca, "prisilni" jednodnevni odmor na Liburniji zbog tehničko-organizacijskih razloga te krađu rezervoara s gumenog čamca za pilotiranje na 13. etapi u Kostreni.

"Povreda moje "ahilove pete" neće me zaustaviti na putu da oborim rekord i dokažem svoj sportski dišpet. Siguran sam da ću uspjeti i do kraja kolozoza dotaknuti najjužniju točku naše obale - Puntu Oštro" - izjavio je Rogošić.

Maraton, u organizaciji Jadranskog plivačkog maratona Split, odvija se  pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH, g. Stjepana Mesića, generalni pokrovitelj je Grad Zagreb, glavni supokrovitelj Grad Rijeka, a glavni sponzori gradovi Split i Kaštela.

U 19 dosadašnjih etapa 23 gradova i mjesta duž naše obale srdačno su pozdravili i ispratili hrvatsku plivačku legendu, zaželjevši mu mirno more. Na službenim stranicama www.veljkorogosic.org moguće je iz dana u dan pratiti živopisne reportaže popraćene fotografijama s lica mjesta.

Pročitajte više