VERA BEGIĆ OSTVARILA B NORMU ZA OI

Hrvatska atletičarka Vera Begić na mitingu u Rijeci ispunila je B olimpijsku normu u bacanju diska, te postala deveta hrvatska predstavnica koja je izborila pravo nastupa na atletskim natjecanjima na Olimpijskim igrama u Ateni. Vera Begić je to pravo ostvarila hicem od 57.71 metara što je ujedno i novi hrvatski rekord.

Novi hrvatski rekord u seniorskoj konkurenciji na mitingu u Rijeci ostvarila je i Ljiljana Ćulibrk u utrci na 3.000 metara s vremenom 9:12.33 minuta što je za šest sekundi bolje od staroga rekorda Slobodanke Čolović.

Od seniorskih rezultata valja još izdvojiti i pobjedu hrvatskog olimpijca u bacanju kugle Nedžada Mulabegovića s hicem od 19.31 metara, te pobjedu Igora Blaževića na 100 metara s vremenom 10.47 sekundi.

U juniorskoj konkurenciji najvredniji rezultat ostvarila je Danijela Grgić istrčavši 400 metara u vremenu novoga hrvatskog rekorda od 53.65 sekundi čime je ispunila normu za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu izborila je i Ana Erega u utrci na 100 metara s preponama s vremenom 14.05 sekundi.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više