Video - Jelavić zbog nove ozljede propustio Old Firm: Celtic slavio protiv razbijenih Rangersa

NOGOMETAŠI Celtica na svom su Celtic Parku pobijedili gradske rivale Rangerse 1:0 u ponovljenom dvoboju osmine finala Škotskog kupa. Gosti su kraj utakmice dočekali s osmoricom igrača.

Prvi napadači Kyle Lafferty i Nikica Jelavić ozlijedili su se na treningu u utorak i trener Rangersa u važnu je utakmicu ušao sa znatno oslabljenim sastavom. Gostima su nedostajali i Naismith, Weiss, Ness, McCulloch i Broadfoot. U četrnaest utakmica za Rangerse Jelavić je zabio deset golova i upisao četiri asistencije.

"Nije ništa ozbiljno. Istegnuo sam na treningu zadnju ložu. Pauzirat ću tjedan dana", rekao je hrvatski reprezentativac.

"Nikica je ozlijedio ligamente koljena. Nije ozbiljno, ali neće nastupiti na sljedećoj utakmici protiv St. Mirrrena u nedjelju", objasnio je trener Rangersa.

Dodajmo i da Lafferty ima problema s krajnicima koje će možda morati izvaditi, dok se večeras ozlijedio i Saša Papac kojeg su iznijeli na nosilima nakon što ga je u glavu pogodio jak udarac Wilsona netom prije pogotka. Nakon ulaska liječničke ekipe gostiju u teren, branič je iznesen s travnjaka na nosilima uz Schanzov ovratnik oko vrata.

"Ozlijedio je glavu. Ranije tijekom sezone pretrpio je potres mozga i stoga s njim moramo biti jako oprezni. Koliko je ozbiljno, tek ćemo otkriti."

Rangersima isključena trojica igrača

Veznjak Rangersa Steven Whittaker zaradio je drugi žuti karton u 36. minuti zbog opasnog uklizavanja u noge Emiliju Izaguirreu. Živce je već tada izgubio senegalski napadač u momčadi Waltera Smitha El Hadji Diouf, koji se uz aut-liniju sukobio s trenerom domaćeg sastava Neilom Lennonom. Dobio je tada Senegalac prvi žuti karton.

Jedini gol na utakmici, samo desetak dana nakon Celticove ligaške pobjede (3:0) nad ljutim rivalima, zabio je Mark Wilson u 48. minuti.

U sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena sudac Calum Murray pokazao je gostujućim igračima još dva crvena kartona. U četvrtoj minuti dodatka drugi je žuti zbog prekršaja nad Krisom Commonsom dobio branič Madjid Bougherra, dok je nakon sučeva zvižduka za kraj utakmice drugi žuti karton dobio i Diouf.

Smith: Sudac nije dobro odradio utakmicu, ne čudim se što je Diouf poludio

"Whittaker je također bio fauliran kada je dobio žuti karton. Razočaravajuće je vidjeti da je jedan prekršaj kažnjen, a drugi ne", rekao je nakon utakmice trener Rangersa Walter Smith.

"Sudac nije dobro odradio susret. Whittakeru i Bougherri je olako dao prve žute kartone, a kasnije zbog drugog, opravdanog, isključeni", dodao je Smith.

Na bijes El Hadjija Dioufa, koji se nekoliko puta poželio razračunati s protivničkim igračima, trenerima i sucima, Smith je rekao:

"On je laka meta. Zna se jako uzbuditi oko nečega i ući u rasprave sa sucima, s obzirom na sudačke odluke i tijek susreta večeras, nitko mu ne može zamjeriti".

"Znali smo da će nam biti jako teško jer je Celtic igrao kod kuće, ali izgledali smo bolje nego u prvoj utakmici. Ipak, razočarani smo porazom, mogli smo više", zaključio je Smith.

Škotski nogometni kup, osmina finala:

Celtic – Rangers 1:0 (Wilson 48)

Sastavi:

Rangers: McGregor; Foster, Bougherra, Weir, Bartley, Papac; Whittaker, Davis, Edu, Fleck; Diouf.
Klupa: Alexander, Healy, Wylde, Kerkar, Hutton. 

Celtic: Zaluska; Wilson, Majstorovic, Mulgrew, Izaguirre; Brown, Ki, Kayal, Commons; Samaras; Hooper.
Klupa:
Cervi, Juarez, Rogne, Stokes, Forrest.

Pročitajte više