VIDEO Bivši golman Chelseaja teško nokautiran u KSW-u. Zaradio ozbiljnu ozljedu

Foto: Screenshot/X

RICARDO PRASEL (33) je bivši brazilski golman koji je godinu dana proveo kao treći vratar Chelseaja od 2009. do 2010. Tada su ispred njega u hijerarhiji londonskog kluba bili Petr Cech i Henrique Hilario, a očekivalo se da će tada mladi Brazilac s vremenom preuzeti jedinicu kluba, no to se nije dogodilo. Napustio je klub nakon godinu dana, otišao u belgijski RFC Luttich te onda zbog ozljeda morao prekinuti nogometnu karijeru već s 21 godinom.

Tada nije odustao od sportske karijere, nego se počeo baviti MMA-om i 2012. godine debitirao pobjedom gušenjem u prvoj rundi protiv Lucasa Rocka. Nakon tog prvog nastupa opet se pojavio u kavezu 2015. godine i borio se redovito sve do 2022. godine, kada je uzeo pauzu nakon poraza od Philipa De Friesa u teškaškom srazu za titulu i glavnoj borbi KSW 74 eventa.

Zaradio ozbiljnu ozljedu

Prasel se sinoć vratio u kavez nakon skoro dvije godine stanke i nastupio na KSW 94 eventu održanom u poljskom Gdanjsku. Borio se protiv slovačkog borca Stefana Vojčaka, ali povratak u kavez mu nije bio uspješan. Teško je nokautiran u drugoj rundi, kada ga je Vojčak žestoko uzdrmao razornim aperkatom i poslao na pod.

Sudac je odmah prekinuo borbu, a Prasel dugo nije mogao ustati s poda te mu je bila potrebna liječnička intervencija. Osim što je nokautiran, zaradio je i ozbiljnu povredu ramena prilikom jednog rušenja. Njegov učinak u MMA karijeri je sada 13 pobjeda i pet poraza.

 

Pročitajte više