VIDEO Bosanska Zvijer dobila batina od zvijezda Oklahome

Foto: Screenshot (Sportklub)

SINOĆ su u NBA ligi odigrane samo dvije utakmice, ali akcije u najjačoj košarkaškoj ligi nije nedostajalo.

Milwaukee Bucksi slavili su kod kuće protiv Indiane Pacersa 117:98, a prava drama vodila se u Portlandu, gdje je Thunder pobijedio Blazerse poslije produžetka 129:121.

Čak ni 51 poen Damiana Lillarda nije pomogao Blazersima da dođu do pobjede. Oklahoma je slavila ponajviše zahvaljujući Russellu Westbrooku (37 poena) i Paulu Georgeu (32 poena), a spomenuti dvojac u nekoliko navrata imao je problem s Jusufom Nurkićem, centrom Blazersa.

Prva situacija dogodila se krajem druge četvrtine. Nurkić se vraćao u obranu, Westbrook je pao preko njegove noge i očito smatrao da je bosanski košarkaš to učinio namjerno jer mu je nekoliko sekundi kasnije vratio odgurivanjem s leđa. Bosanski centar pao je na pod od siline, a Westbrook je dobio namjerni prekršaj.

Georgeovi problemi s Nurkićem sadržavali su snažnije kontakte između dvojice igrača. Prvo je George tijekom prodora 13 sekundi prije kraja utakmice pogodio Nurkića laktom točno u lice. Bosanska Zvijer u sljedećem napadu nije ostala dužna. Ulovio je Nurkić skok u napadu nakon kojeg je čvrsto fauliran. Ušao je u raspravu s Georgeom, a došlo je do kontakta glavama prije nego što su ih razdvojili. Nakon toga Nurkić je isključen, a Oklahoma je pobijedila u produžetku.

Najbolje trenutke ove utakmice, kao i trenutke sukoba Nurkića s Westbrookom i Georgeom, možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više