hrvatska reprezentacija

VIDEO Dalić sletio u Zagreb i obratio se navijačima nakon poraza

HRVATSKA je sinoć u Budimpešti odigrala jednu od svojih najslabijih utakmica u povijesti. Svjetski doprvak protiv prosječne Mađarske izgubio je 2:1, a da je rezultat i više nego zaslužen govori i činjenica da Dalićevi igrači u 90 minuta nisu stvorili niti jednu pravu šansu.

Danas je jedan dio reprezentacije sletio u Zagreb. Dok su legionari direktno produžili prema svojim destinacijama, u Zagreb je stigao samo Dinamov dio reprezentacije: Leovac, Livaković i Petković te izbornik Dalić.

Pred novinare je stao samo izbornik Dalić koji je rekao kako je nedopustivo da reprezentacija prima toliko golova iz prekida, ali je rekao da se u Budimpešti dogodio jedan loš dan i da on i cijela momčad moraju napraviti sve da se takva igra više ne ponovi.

''Puno smo golova iz prekida primili, to nije normalno, mi smo iz njihove sretne reakcije primili gol. Ali događa se to, nema brige. Moramo se dići, u ovoj situaciji moramo glave gore i idemo dalje. Zahvala navijačima koji su nas jako dobro podržali, i to igračima mora biti jedan motiv. Težak je poraz, ali nije nam prvi put da nam se ovo događa'', rekao je Dalić, pa je nastavio:

''Jedan poraz nas neće pokolebati. Ni mene niti igrače. Zahvala navijačima koji su nas bodrili. Ništa, jedan poraz, nije tragedija. Idemo dalje'', rekao je Dalić, pa je nastavio:

"Nema lakog protivnika. Pogotovo nama gdje nas svaka reprezentacija sad želi dobiti jer smo viceprvaci svijeta. Ako u svaku utakmicu nećemo ući pravi, uvijek će biti ovako''.

Dalića je zateklo pitanje o Lovri Kaliniću.

''Ne želim reći tko je kriv niti smatram da je dobro prokazivati krivca. Je li to bio Lovre Kalinić ili Luka Modrić, nije bitno. Krivi smo svi, pa i ja. Izgubila je reprezentacija. Primili smo dva gola, ali ne znam je li Kalinić mogao bolje, ne želim to komentirati. Mislili smo da će dobro braniti, to je bila moja odluka i ja stojim iza nje'', zaključio je Dalić.

Iz prve dvije kvalifikacijske utakmice Hrvatska ima pobjedu i poraz. Iduća utakmica reprezentacije je u lipnju u Osijeku protiv Walesa, a novi izazovi reprezentaciju čekaju u rujnu, kada gostuje kod Slovačke i Azerbajdžana.

U listopadu u Hrvatsku stiže Mađarska, a potom Hrvatska gostuje u Walesu. Kvalifikacijski ciklus reprezentacija zatvara domaćom utakmicom sa Slovačkom.

 

Pročitajte više