Video dana: 21 sekunda savršenstva - 12 Arsenalovih dodira za gol Dinamu

Foto: EPA

ALEXIS SANCHEZ, Mesut Ozil i Joel Campbell poigravali su se s Dinamom u pobjedi 3:0 na Emiratesu, kojom su nadoknadili poraz (1:2) iz Zagreba, suparnika izbacili iz Lige prvaka, a sebi produljili život u natjecanju za još barem dva tjedna.

Upravo je ovaj trojac bio ključan za Arsenalov prvi gol u 29. minuti, koji je efektno i za njega raritetno, Ozil zabio glavom u padu. Ali, osim egzekucije, vrijedi istaknuti i kreaciju koja je do njega dovela.
 
Akcija je trajala 21 sekundu, protezala se preko cijelog terena i u njoj je sudjelovalo sedam Arsenalovih igrača, koji su do gola došli s 12 dodira:
 
Bellerin je izborio loptu duboku u Dinamovoj polovici, na desnom boku obrane gostiju, u visini njihovog kaznenog prostora, između Matela i Antolića i pokrenuo ono što se inače naziva "munjevitom kontrom". 
 
Loptu je uputio Campbellu, ovaj je dodao Cazorli, a on vratio Bellerinu nakon što mu je Antolić neuspješno pokušao uzeti, Isti igrači Arsenala izmjenili su još jedan, trostruki pas nakon kojeg je lopta doška do Ozila, kojeg sad Antolić uspijeva blokirati.
 
Ali, lopta dolazi do Girouda, on dodaje Cazorli, ovaj Flaminiju, koji iz sredine terena šalje loptu Sanchezu na lijevo krilo, odakle centrira pred gol, gdje se Ozil baca i glavom pogađa mrežu istrčalog Eduarda. 
 
 

Pročitajte više