VIDEO Evo gdje se reprezentacije pripremaju za Euro

Foto: Guliver Image/Getty Images

DO POČETKA Europskog prvenstva u Francuskoj dijeli nas skoro dva tjedna. Hrvatska reprezentacija okupila se u Zagrebu prošlog tjedna, a prvu fazu priprema odrađuje u Sv. Martinu na Muri.29. svibnja igrači će se preseliti u Rovinj, a tamo će im se priključiti Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Darijo Srna i Ivan Rakitić.

A evo kako dišu prvi hrvatski protivnici na Euru i najveći favoriti. Krenimo prvo od branitelja naslova.

Španjolska se okupila u Madridu

Momčad Vicentea del Bosquea okupila se u Madridu, a prvu fazu priprema preskočit će igrači Reala koje u subotu čeka finale Lige prvaka.

Furija je do jučer trenirala u kampu Las Rozas, a put ih je zatim odveo do Austrije gdje ih čeka prva provjera i to protiv Bosne i Hercegovine (28. svibnja od 18 sati).

Del Bosque će konačan popis putnika odrediti 31. svibnja.

Češka se priprema u Austriji

Češka nogometna reprezentacija jučer je započela s pripremama za Euro u Francuskoj. U planu imaju odigrati tri pripremne utakmice do početka turnira. Protiv Malte igraju 27. svibnja, Rusija ih čeka 1. lipnja, a posljednja provjera na rasporedu je 5. lipnja protiv Južne Koreje.

Turska brusi formu u Antaliji

Turska reprezentacija odradila je već prvi dio priprema za Euro, a druga faza započela je 26. svibnja okupljanjem momčadi u Antaliji. Fatih Terim drilat će svoje izabranike u glavnom gradu Turske do 3. lipnja, a u međuvremenu će odraditi prijatelju utakmicu s Crnom Gorom (29. lipnja).


Podsjetimo još kako je Češkoj kamp za vrijeme Eura u Toursu, Turcima u Saint-Cyr-sur-Meru, a aktualnim prvacima Europe u Saint-Martin-de-Reu.

Englezi u Manchesteru, Nijemci u Švicarskoj

Nogometna reprezentacija Engleske pripreme je započela u Manchesteru gdje trenira u kampu Manchester Cityja. U Francuskoj će boraviti u malom gradiću Chantillyju, udaljenom 40 kilometara od Pariza. U petak u Sunderlandu igraju protiv Australije. Hodgson je zasad pozvao 26 nogometaša, a do 31. svibnja mora skratiti popis na 23 imena.

Nijemci, aktualni svjetski prvaci, u utorak su stigli u Švicarsku gdje se pripremaju za lov na europsko zlato. U Asconi su, gradiću s pet tisuća stanovnika, a u Francuskoj su za kamp izabrali su Evian-les-Bains i "Hotel Ermitage" sa četiri zvjezdice. Kao i mnogi izbornici i Joachim Low će morati skratiti popis do kraja mjeseca.

Conteovi izabranici u Firenci, Portugalci počeli pripreme bez Ronalda

Talijani će za vrijeme Europskog prvenstva biti u Montepellieru, a dotad se pripremaju nedaleko od Firence, s tim da će 6. lipnja u Veroni dočekati Finsku. Dva dana kasnije putuju za Francusku. Conte, koji je iznenadio Talijane izostavljanjem Pirla i Marchisija, konačni popis objavit će 31. svibnja.

Portugalci su pripreme započeli bez Cristiana Ronalda, koji će u subotu igrati finale Lige prvaka. Portugalska reprezentacija okupila se u Lisabonu, a treninge odrađuje u Oeirasu. Do Eura će odigrati tri prijateljske utakmice protiv Norveške, Engleske i Estonije. U Francuskoj će biti u Marcoussisu, kampu ragbi reprezentacije Francuske nedaleko od Pariza.

 

Francuzi nedaleko od granice sa Španjolskom

Domaćin Francuska, uzdrmana ozljedom Realovog braniča Varanea, priprema se u Biarritzu, udaljenom 35 kilometara od granice sa Španjolskom. Do početka Eura, kojeg otvara 10. lipnja protiv Rumunjske, odigrat će utakmice s Kamerunom i Škotskom.

 

Pročitajte više