Video: Flamini nakon divljačkog starta na Ćorluki gladijatorski mahao gledateljima!

UŽASNI start Mathieua Flaminija s obje ispružene noge na Vedrana Ćorluku imao je i svoj epilog - Francuz je pozvao gledatelje da i oni "nastave s pritiskom" dok se potrgani Ćorluka valjao terenom od bolova!

> Bjesnilo rosso-nero: Nekontrolirani Gattuso zreo za "ustanovu", Flamini za zatvor jer je skršio Ćorluku

Ne samo da je nevjerojatno što Flaminiju sunarodnjak Lannoy nije pokazao žuti karton, od samog starta ("u žaru borbe svašta je moguće"), gora je reakcija igrača Milana nakon što je divljačkim nasrtajem ozlijedio suparnika.

Sreća da je Ćorluka bio u zraku, inače bi završio kao Eduardo

Teško da nije znao što je napravio i da Ćorluki prijeti vrlo teška ozljeda, jer Flamini je profesionalac sa sedam godina Premiershipa i Serie A iza sebe, ali to ga nije smetalo da nakon "klizećeg-lomećeg" izazovno krene mahati gledateljima, što je inače standardna gestikulacija kada igrači s terena nakon dobrog ili borbenog poteza traže dodatni impuls s tribina!

Flaminijevo verbalno obraćanje gledateljima tom prilikom sugerira kako je njegovo lomljenje Ćorluke bilo zbog još jedne situacije kada igrači tako reagiraju prema gledateljima - kada publika nekog igrača uzme na zub zbog nedovoljne borbenosti, pa ovaj likuje nakon što djelom dokaže suprotno.

Kakav god da je bio "razlog" ili "povod", za Flaminijev nasrtaj nema opravdanja, ističu to i engleski novinari.

"Zločin je što je nakon ovakvog nasrtaja Flamini ostao na terenu"

Guardian ističe "Najveći zločin bilo je što je Flamini ostao na terenu. Bivši igrač Arsenala kriv je za šokantni start s dvije noge na Vedrana Ćorluku, koji je hrvatskom igraču označio kraj utakmice, a Flamini se izvukao samo sa žutim kartonom."

"Najborbeniji i najistaknutiji od Milanovih veznjaka, ali iznimno sretan što je ostao na terenu nakon stravičnog starta s dvije noge na Ćorluku" piše Telegraph o Flaminiju.

"Flamini se uživio kao da opet igra za Arsenal protiv najvećih rivala, pa je Ćorluka teren napustio na nosilima i štakama"

"Flamini je pokazao da iz Arsenalovih dana pamti kako nema milosti u okršajima s igračima Tottenhama i to na najgori način: Groznim startom s dvije ispružene noge na Ćorluku. Bio je to prekršaj za crveni karton i sretan je što je nakon toga ostao na terenu, iako poslije faula nije bio toliko autoritativan na terenu." goal. com podsjeća na žestinu koja karakterizira derbi Sjevernog Londona i opisuje pogibeljan start: "Zaletio se s obje noge pravo u Ćorluku, koji je morao biti iznesen s terena na nosilima, a sa stadiona je odšepao pomoću štaka. Francuz je nakon rušenja Ćorluke gestikulirao navijačima."

Kasno sinoć Vedrana i liječničku službu Tottenhama kontaktirali su izbornik Slaven Bilić i liječnik reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević koji su HNS-u potvrdili da se Čarli osjeća dobro, da ozljeda prema prvim procjenama ne izgleda loše, no danas slijedi temeljita dijagnostička obrada nakon koje će biti poznati detalji.

Pročitajte više