VIDEO Je li Liverpool oštećen protiv Arsenala?

Foto: Screenshot

ZANIMLJIV, pomalo bizaran detalj obilježio je derbi 11. kola Premier lige između Arsenala i Liverpoola (1:1). U 18. minuti Redsi su stigli do vodstva, ali je gol Sadija Manea poništen zbog zaleđa. 

Međutim, što se točno dogodilo. Trent Alexander-Arnold je s desne strane sjajno prebacio obranu Arsenala. U tom trenutku Mane je bio u zaleđu te je utjecao na akciju jer je u jednom trenutku krenuo prema lopti koju je pokupio Roberto Firmino (nije bio u zaleđu). Ipak, linijski sudac Simon Long u tom trenutku nije podigao zastavicu i akcija je nastavljena.

Firmino je prebacio vratara Bernd Lena, a lopta od vratnice stigla je do Manea koji je ugurao loptu u mrežu za vodstvo gostiju iz grada Beatlesa. Ipak, u tom trenutku Long je podignuo zastavicu iako je puno kasnio u nastavku akcije, a glavni sudac Andre Marriner poništio je pogodak. Long je zapravo dosudio zaleđe u trenutku kada je Firmino uputio loptu prema golu, a tada je Mane bio iza lopte. Dakle, u regularnoj poziciji.

Kako ne postoji (još uvijek) VAR u Premier ligi, to je bilo to. Pomoćnik je dosudio zaleđe, ali pogrešno. Kod prvog je zastavica ostala dolje, a podigla se u pogrešnoj situaciji.  

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više