Video - Leeds najbolji protiv "velikih": Beckford dvostruki strijelac protiv Tottenhama

U POSLJEDNJOJ subotnjoj utakmici 4. kola FA Cupa, momčad Tottenhama, koja u Premiershipu zauzima visoko četvrto mjesto, odigrala je na svom White Hart Laneu samo 2:2 protiv trećeligaša Leeds Uniteda.

Nakon što je nekada slavni klub Leeds United u 3. kolu šokirao Manchester United svladavši ga na njegovom Old Traffordu 1:0, zapaprili su nogometaši Leedsa još jednom velikom favoritu, iako ovoga puta nisu pobijedili. No, pogotkom Jermainea Beckforda u šestoj minuti sudačke nadoknade iz penala, Leeds je izborio novu utakmicu na svom terenu.

Luka Modrić odigrao je za Spurse svih 90 minuta, dok je Niko Kranjčar igrao do 71. minute, te je sudjelovao u akciji kod prvog gola. Vedran Ćorluka nije konkurirao za sastav domaćina.

Prva loša vijest za navijače Tottenhama stigla je već u 9. minuti, kada je vratar gostiju Casper Ankergren obranio penal Jermainu Defoeu.

Domaći su ipak stigli do vodstva u 42. minuti. Ankergren je nogome upsio odbiti dobar prizemni udarac Nike Kranjčara, ali se lopta odbila točno na udarac Peteru Crouchu, kojem nije bilo teško poentirati. Leeds je izjednačio u 52. minuti iz gužve u kojoj je spretan bio Jermaine Beckford.

Ruski napadač Tottenhama Roman Pavljučenko, koji je ušao u igru u 71. minuti, samo četiri minute kasnije opet je razveselio domaće navijače pogotkom za 2:1.

No, u posljednjim trenucima utakmice je Michael Dawson skrivio penal prekršajem u kaznenim prostoru, a Beckford je drugim pogotkom na utakmici, ovoga puta iz penala, postavio konačnih 2:2.

FA Cup, 4. kolo (zanimljiviji rezultati):

Preston - Chelsea 0:2

Reading - Burnley 1:0

Everton - Birmingham 1:2

Portsmouth - Sunderland 2:1

Bolton - Sheffield United 2:0

Accrington - Fulham 1:3

Aston Villa - Brighton 3:2

WBA - Newcastle 4:2

Tottenham - Leeds United 2:2

Pročitajte više