Video: Napoli srušio Romu na Olimpicu, Milan razbio Parmu

NAPOLI je trenutačno najbolji klub južne Italije. Dokazali su to nogometaši Waltera Mazzarrija nedjeljnom 2:0 pobjedom protiv Rome na Olimpijskom stadionu u Rimu u 25. kolu Serije A.

Pobjedu u derbiju Napolitancima je novim dvama golovima donio izvrsni urugvajski centarfor Edinson Cavani, koji je tako došao do brojke od 20 prvenstvenih pogodaka ove sezone.

Najprije je u 49. minuti najbolji ligaški strijelac zabio iz penala koji je iznudio Slovak Marek Hamšik, da bi pobjedu potvrdio u 83. zabivši u naskoku potkoljenicom nakon centaršuta Paola Cannavara, mlađeg brata poznatijeg Fabija.

"Ovo je dokaz da dišemo kao jedan i da smo spremni boriti se za velike stvari. Svakodnevno se trudimo pripremati za ovakve utakmice, a mislim da smo u ovoj pobjedu zaslužili. Što se "scudetta" tiče, o njemu ne razmišljamo. Samo smo zadovoljni kako nam trenutačno ide i želimo nastaviti ići ovim putem", kazao je Cavani koji je pogotke posvetio majci:

"Danas joj je rođendan", objasnio je.

Napolitanci su tako na teškom gostovanju uspjeli održati razliku od tri boda zaostatka koja imaju za vodećim Milanom, koji je ranije u subotu na San Siru deklasirao Parmu 4:0.

Robinho dvostruki strijelac u pobjedi protiv Parme

Samo je jednom ove sezone aktualni lider ljestvice bio jednako uvjerljiv. Dogodilo se to u susretu prvoga kola kada su šampionske ambicije "rossonera" potvrđene s četiri gola u mreži Leccea i bez primljenog pogotka.

Osma pobjeda u posljednjih devet međusobnih ogleda ovih momčadi na San Siru najavljena je već u 25. sekundi susreta kada je udarac Clarencea Seedorfa "zagrijao" gostujućeg golmana Antonija Mirantea. Prvi međusobni sraz Seedorfa i Parminog vratara otišao je tako na Miranteovu stranu, međutim, već u osmoj minuti Nizozemac je poentirao.

Veći dio posla pritom je obavio Zlatan Ibrahimović koji je sjajnom loptom izbacio Parminu obranu nakon čega je Seedorfu preostalo samo zaobići Mirantea i pogoditi praznu mrežu. Seedorf je to i učinio, zabivši ovosezonski prvijenac.

Nakon što je Nizozemac zabio svoj prvi gol sezone za Milan, Antonio Cassano uskoro je povisio na 2-0 svojim prvim golom uopće za "rossonere". Dupli-pas odigrao je s Gennarom Gattusom, izbjegao zaleđe, i u 17. minuti povisio vodstvo.

Seedorfa je u 58. zamijenio Robinho. Trebalo mu je nepunih osam minuta da dvama golovima (osmim i devetim prvenstvenim) zaokruži uvjerljivu večer svoje momčadi, a oba mu je puta pomogla pritom lopta koju je dodao u subotu vrlo raspoloženi Cassano...

Serie A, 25. kolo, subota:

Milan – Parma 4:0 (Seedorf 8, Cassano 17, Robinho 62, 65)

Roma – Napoli 0:2 (Cavani 49-11m, 83)

Redoslijed: 1. Milan 52, 2. Napoli 49, 3. Inter 44 (-2), 4. Lazio 42 (-1), 5. Udinese 40 (-1)...

Pročitajte više