Video: Navijači Spartaka skandirali "Kosovo je Srbija" i najavili nove nerede

SAMO četiri minute uspjeli su odigrati Žilina i Spartak prije nego što su gostujući navijači prekinuli utakmicu. Navijači su bacali bengalke i petarde na teren pa je sudac Kevin Blom prekinuo susret i poslao igrače u svlačionicu. Igrači Spartaka tijekom prekida od navijača su tražili da se umire što su ovi i napravili pa se susret nastavio nakon 20-ak minuta iako su zabilježeni incidenti i u drugom poluvremenu. Navijači Spartaka uzvikivali su "Kosovo je Srbija" i "Živjela Srbija" kako bi izrazili svoju podršku srpskim navijačima posebno Ivanu Bogdanovom, navodi Delo. Bogdanov je predvodio nerede navijača srpske reprezentacije u Genovi na utakmici s Italijom.

> Video: Drogbi ovacije na Velodromeu, navijači Spartaka prekinuli susret u Žilini!

> Ozobić debitirao za Spartak: Dobio 35 minuta u Ligi prvaka

Protesti navijača Spartaka potaknuti su nedavnim ubojstvom njihovog kolege Yegora Sviridova. Traže da se provede potpuna istraga oko njegove smrti i da se osude krivci. Osim toga, navijači su najavili nove proteste u subotu po Moskvi. Na ulicama će navodno biti oko 900 ljudi, piše The Moscow News.

Yegor Sviridov je ubijen u subotu, dan nakon što je Rusija dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. Sukobili su se navijači Spartaka i skupina mlađih muškaraca sa Sjevernog Kavkaza, vjerojatno Čečena. Nakon što je došlo do sukoba, 26-godišnji Aslan Cherkesov je izvadio pištolj i ispalio pet metaka u Sviridova. Sviridov je preminuo na licu mjesta, a jedan je navijač Spartaka zaradio teže ozljede. Policija je privela Cherkesova koji je, prema izvještajima stranih medija, simpatizer radikalne desnice, dok je ubijeni Sviridov član The Uniona, ekstremne frakcije među navijačima Spartaka. Doseljenici sa Sjevernog Kavkaza koji rade uglavnom fizičke poslove i prodaju po ulicama i tržnicama nisu u najboljim odnosima s navijačima tako da sukobi nisu rijetkost.

I u Moskvi je jučer održan prosvjed na kojemu se tražila istraga ubojstva 28-godišnjeg Sviridova. Ulice su bile blokirane, navijači su palili bengalke i uzvikivali "Rusija Rusima". Policija je, na čuđenje mnogih, dozvolila navijačima da prosvjeduju. Za Rusiju je posebno nezgodno što se ubojstvo navijača na ulicama glavnog grada dogodilo samo dan nakon što su dobili organizaciju Svjetskog prvenstva.

Spartaku sad slijedi kazna Uefe pokaže li se da nisu napravili sve što su mogli kako bi se izbjegli incidenti navijača protiv Žiline. Rusi mogu dobiti novčanu kaznu, može ih se kazniti igranjem pred praznim tribinama ili čak mogu dobiti izgon iz Europe. Trener Spartaka Valerij Karpin nakon utakmice nije puno govorio o neredima navijača.

"Obje su momčadi bile u istoj situaciji i teško je reći na koga je prekid više utjecao", bilo je sve što je Karpin rekao o prekidu ne osvrćući se na ubojstvo Sviridova i proteste navijača. Spartak je u Žilini slavio 2:1.

Pročitajte više