Video: Real slavio u Bilbau s dva Kakina penala i golom rezerve Ronalda, Barca dobila Almeriju

REAL je u Bilbau pobijedio Athletic s 3:0 u prvoj utakmici 31. kola španjolskog prvenstva.

Real nije bio toliko dominantan koliko sugerira rezultat, ali je za trenera Josea Mourinha i njegove igrače najvažnije da su vrlo uspješno odradili ovaj tjedan. Nakon pobjede nad Tottenhamom 4:0 u utorak u prvoj četvrtfinalnoj utakmici lige prvaka, još jednom su uvjerljivo slavili.

Prva dva gola zabio je Kaka, oba iz penala, u 14. i 54. minuti, a točku na i stavio je Cristiano Ronaldo pogotkom u 70. minuti, njegovim 28. u Primeri, čime se odlijepio od Lionela Messija, koji je zabio jedan gol manje u prvenstvu ove sezone. Oba penala za Real izborio je Angel Di Maria.

Inače, Kaka je zaigrao u početnoj postavi Reala, dok je Cristiano Ronaldo u 61. minuti zamijenio Gonzala Higuaina.

Rekordni Casillas

Iker Casillas nastavio je u subotu ispisivati knjige rekorda svog Real Madrida. Svoju je mrežu sačuvao netaknutom 141. puta, što predstavlja izjednačenje klupskog rekorda kada su u pitanju ligaške utakmice.

Jednak broj susreta nitko nije uspio svladati Francisca Buya, bivšeg španjolskog reprezentativca koji je za Real igrao od 1986. do 1997. godine. Priliku da postane golman "kraljevskoga kluba" s rekordnim brojem utakmica bez primljenoga pogotka Casillas će imati 16. travnja u ogledu 32. Primerinog kola protiv Barcelone.

Ujedno je u subotu Casillas proslavio svoju 263. prvenstvenu pobjedu. Dospio je njom na četvrto mjesto po uspješnosti igrača "kraljevskoga kluba" svih vremena. Do sada je bio izjednačen sa Santillanom. Najuspješniji u toj kategoriji je Raul (327).

Casillas je za Real u Primeri debitirao 12. rujna 1999. godine.

Almeria povela, Barcelona preokrenula

Nogometaši Barcelone dobro su se morali pomučiti da svladaju Almeriju u utakmici 31. kola španjolskog prvenstva u kojem brane naslov prvaka. Na kraju je završilo 3:1.

Rezultat je "ušminkan"u sudačkoj nadoknadi kada je Lionel Messi postigao svoj drugi gol na utakmici i 29. prvenstveni u ovoj sezoni. Istim se odmaknuo od Realovog Cristiana Ronalda koji na kontu ima pogodak manje.


Ono najvažnije, Barcelona je na svom stadionu bila suočena s negativnim rezultatom u ogledu protiv momčadi koja je posljednjeplasirana na Primerinoj ljestvici. Unatoč podatku da su loptu u svom posjedu imali samo 27 posto utakmice, Almerijini nogometaši ohrabreni mogu u nastavak borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

Camp Nou je zanijemio u 50. minuti kada je gol za goste, nakon kontre, postigao Corona. Samo koji trenutak ranije David Villa uzdrmao je vratnicu Almerijina gola, a samo dvije minute kasnije Messi je uspio zatresti i mrežu. Učinio je to iz penala kojega je izborio Villa.

Messi je ponovno odigrao dobru utakmicu, a uz dva gola stigao je i asistirati Thiagu za gol kojim se Barcelona u 64. minuti vratila na očekivane staze, u vodstvo 2:1. Strijelac, inače član Barcelonine B momčadi, u ponedjeljak će proslaviti 20. rođendan, a postignuti gol premijerni mu je ove sezone za Guardiolin sastav u kojem se našao osam puta.

Dodajmo da su Messiju postignuti pogoci prvi od 8. ožujka kada je dva puta zabio Arsenalu u Ligi prvaka.

Sljedeća prvenstvena utakmica koju će Barcelona odigrati biti će "el clasico" na Santiago Bernabeu.

 

Primera, 31. kolo:

Athletic Bilbao – Real Madrid 0:3 (Kaka 14 – 11m, 54 – 11m, Ronaldo 70)

Barcelona – Almeria 3:1 (Messi 52-11m, 90+1, Thiago 64 / Corona 50)

Mallorca – Sevilla (22.00)

 

Redoslijed: 1. Barcelona 84, 2. Real Madrid 76, 3. Valencia 57 (-1), 4. Villarreal 54 (-1)...

Pročitajte više