NBA

VIDEO Srpskom Bogdanoviću bizarno poništili jedan od najluđih koševa karijere

Foto: Profimedia

ATLANTA HAWKSI svladali su Brooklyn Netse 122:115, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović pobjedi je doprinio s osam koševa, ali potez utakmice upravo u njegovoj izvedbi nije priznat kao koš zbog greške na semaforu. Iako je formalno promašio svih šest pokušaja za tricu, Bogdanović je uspio jednu pogoditi s centra.

U pretposljednjoj minuti utakmice Kevine Huerter promašio je tricu, ali lopta se odbila od table bez da je dotaknula obruč. Čim je Kevin Durant izbio loptu iz svog reketa, semafor za napad resetiran je na 24 sekunde, ali do lopte su ipak došli Hawksi, a Bogdanović je šutnuo s centra, s pravom misleći da mu istječe napad. I zabio je.

No suci su odmah pokazali da koš ne vrijedi jer je trebalo zaustaviti igru nakon što je semafor nepravilno resetiran. Da zapisnički stol nije pogriješio, Bogdanović bi ispustio loptu iz ruku u posljednjoj sekundi napada i još bi vrijedio.

Durant zabio 24 koša više od Irvinga iz četiri pokušaja manje

Na sreću Hawksa, taj se propust njihova zaposlenika nije odrazio na ishod utakmice, Atlanta je svejedno došla do pobjede i preskočila Netse u poretku, gurnuvši ih u donji dio play-ina. Hawkse je s 36 koševa i 10 asistencija predvodio Trae Young, a Netsima nije pomogao ni rekord karijere Kevina Duranta, koji je zabio 55 koševa.

Nevjerojatno je da je Durant za takav učinak potrošio samo 28 lopti. Pogodio ih je 19, od čega osam od 10 trica, a bio je precizan devet puta iz 11 pokušaja s linije slobodnih bacanja. Još bizarnije izgleda to što je drugi strijelac Netsa Kyrie Irving za 31 poen ispucao 32 lopte, odnosno zabio 24 koša manje od Duranta, iako je šutnuo četiri lopte više.

Pročitajte više