Video: Strinić u debiju zabio golčinu sa 25 metara, Perišić zabio svoj 14. gol sezone

VRLO je lijepim golom u debitantskoj utakmici za svoj Dnjipro hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Strinić pomogao momčadi osvojiti bod u utakmici protiv Tavrije. Igrana je ona u sklopu 20. kola ukrajinskog prvenstva.

Dojučerašnji 23-godišnji igrač splitskog Hajduka odigrao je utakmicu u punoj minutaži za svoju momčad, a pogodio u 81. za 2:1. Učinio je to lijepim udarcem u sami gornji kut s više od 25 metara udaljenosti od Kahrimanovog gola.

Tadić zabio u prvoj pobjedi Arminije ove godine

Nogometaši Arminije iz Bielefelda slavili su pri nedjeljnom gostovanju kod Duisburga 2:1 pobjedu u srazu 25. kola druge njemačke Bundeslige.

Uvjerljivo posljednjeplasirana momčad 2. Bundeslige time je skočila na 13 bodova. Za 17-plasiranim Ingolstadtom, međutim, nekadašnji prvoligaš zaostaje čak deset bodova.

Bila je ovo prva ovogodišnja prvenstvena pobjeda bilefeldskog sastava u osmoj utakmici, prva ovosezonska u gostima i treća ukupno u cijeloj sezoni.

Doveo je goste u vodstvo 23-godišnji hrvatski napadač Josip Tadić u 31. minuti na asistenciju Feicka, zabivši svoj treći gol u osmom nastupu otkako je zimus stigao u klub. Igrao je Osječanin do 81. minute, kada je zamijenjen.

Duisburg se porazom zadržao na sedmom mjestu samo pet dana nakon što je sastav hrvatskog trenera Milana Šašića izborio finale Njemačkog nogometnog kupa.

Ivica Banović u redovima poražene momčadi odigrao je svih 90 minuta na mjestu zadnjega veznog nogometaša.

Puljić zabio u remiju Luzerna

Hrvatski nogometaš Tomislav Puljić bio je strijelac za svoj Luzern u utakmici 23. kola švicarskog prvenstva. Njegova je momčad u gostima kod Thuna odigrala 3:3.

Puljić je postigao prvi pogodak na utakmici već u četvrtoj minuti za vodstvo Luzerna 1:0. Do poluvremena je Thun preokrenuo i poveo s 3-1, ali se Luzern na kraju ipak dokopao boda. Puljiću, 27-godišnjem bivšem braniču Zadra i Lokomotive, bio je ovo četvrti prvenstveni pogodak sezone.

Dodajmo da je za Luzern od 59. minute zaigrao i Švicarac hrvatskih korijena Janko Pačar, dok je za Thun cijelu utakmicu odradio nekadašnji branič Hajduka Stipe Matić.

Luzern nakon 23 kola drži treće mjesto s 37 bodova, deset manje od vodećeg Basela, te sedam manje od Züricha.

Perišić strijelac u remiju kod Standarda

Svoj četrnaesti pogodak sezone postigao je Ivan Perišić, hrvatski ofenzivni veznjak Club Bruggea. Zabio je u remiju 2:2 svoje momčadi na gostovanju kod Standarda iz Liegea u ogledu 28. kola belgijskog nogometnog prvenstva.

Razloga za biti potišten nakon susreta imaju igrači gostujuće momčadi koji su do 86. minute ogleda imali prednost od dva gola razlike ostvarenu preko Ivana Perišića (68.), trećeg topnika Jupiler lige, i Josepha Akpale (75.). Perišić je kod svojeg pogotka iskoristio situaciju dok se domaći branič momčadi Laurent Ciman prepirao sa sucem, pa mu nije bilo teško neometanom proći uz Stevena Defoura i svladati Srđana Blažića.

Ipak, za bod domaćina pobrinuli su se Mohammed Tchite i Mehdi Carcela koji je konačan rezultat postavio u drugoj minuti sudačkog produljenja utakmice.

Jupiler liga, 28. kolo, nedjelja:

Standard Liege - Club Brugge 2-2 (Tchite 86, Carcela 90+2 / Perišić 68, Akpala 75)

Lierse - Eupen (kasnije)

Redoslijed: 1. Genk 61, 2. Anderlecht 61, 3. Gent 54, 4. Club Brugge 49

 

Ukrajinska Premierliga, 20. kolo, nedjelja:

Dnjipro - Tavrija 2:2

Redoslijed: 1. Šahtar 55, 2. Dinamo Kijev 43, 3. Metalist 39, 4. Dnjipro 36...

Bundesliga II, 25. kolo:
 
Duisburg - Arminia 1:2

Aue - Union Berlin 0:0

Ingolstadt - Aachen 2:1

Redoslijed: 1. Hertha 52, 2. Augsburg 47 (-1), 3. Greuther Fürth 46, 4. Bochum 46, 5. Aue 44...

Pročitajte više