hnl

VIDEO Tramezzani: Razlika u bodovima između nas i Gorice dovoljno govori

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

GORICA i Hajduk sutra od 17:05 igraju susret 25. kola HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Splićani stižu ohrabreni s četiri uzastopne pobjede bez primljenoga gola, a njihov sutrašnji domaćin je zadnji put izgubio prije više od mjesec dana i bez poraza je sedam utakmica.

Hajduk nikad nije pobijedio Goricu u gostima, a za njom trenutačno zaostaje ogromnih 15 bodova.

"Razlika na ljestvici govori da je riječ o dobroj momčadi, imaju dosta bodova više od nas. Riječ je o klubu koji je zadnjih godina radio jako dobro, a to je zasluga i Mindaugasa Nikoličiusa koji je sad s nama. Pričali smo o Gorici, pomogao nam je u pripremi. To je momčad koja voli imati loptu, kreira igru iz zadnje linije i strašno je opasna u napadu", rekao je uoči utakmice Hajdukov trener Paolo Tramezzani.

Od njegova dolaska Splićani su se stabilizirali i izgledaju puno bolje nego prije mjesec dana. Novi igrači Livaja, Kačaniklić i Fossati unijeli su dosta kreacije u momčad, ali Talijan sutra neće moći igrati zbog crvenoga kartona.

Napomena: Za prijevod Tramezzanijevih izjava stisnite "CC" u playeru na YouTubeu

Ovo mu se u Hajduku još nije dogodilo

"Ne znam još tko će igrati umjesto njega jer imamo nekoliko igrača koji mogu igrati na toj poziciji. Odlučit ću nakon popodnevnog treninga koji će biti generalna proba za susret. Imali smo tjedna dana za pripremu ove utakmice, što mi se još nije dogodilo od kad sam u Hajduku jer igramo svaka tri ili četiri dana. Isprobavali smo neke varijante u igri, možda i s dvojicom zadnjih veznih", rekao je Tramezzani.

Lovre Kalinić odličan je na golu Hajduka i momčad je s njim dobila sigurnosti u zadnjoj liniji. Novi stari Hajdukov golman u pretprošlom kolu je obranio penal Andrijaševiću i do sad nije napravio krivi korak.

"Gorica ima veliku kvalitetu i pojedinačnu i momčadsku. Napokon smo imali sedam dana da provedemo skupa, dobro smo trenirali, a atmosfera je u momčadi jako pozitivna od kad smo povezali ovaj niz. Očekujem da će Gorica igrati na kontre, ali oni znaju igrati", kazao je Hajdukov golman.

Pročitajte više