Video: Viera, Džeko i Tevez sredili Notts County

NOGOMETAŠI Manchester Cityja savladali su trećeligaša Notts Countyja 5:0 u ponovljenoj utakmici 4. kola FA Cupa igranoj na Gradskom stadionu u Manchesteru.

Kako je u prvom susretu igranom krajem siječnja završilo 1:1 na Meadow Laneu, igrala se nova utakmica u kojoj favorizirani City nije ništa prepustio slučaju.

Prva dva je gola za "građane" zabio francuski veteran Patrick Vieira, oba glavom nakon kornera, dok se se u posljednjih deset minuta u strijelce upisali i Carlos Tevez, Edin Džeko i Micah Richards.

Bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko zabio je u 89. minuti glavom nakon lijepog ubacivanja Teveza, a bio mu je to drugi gol u dresu "građana" u osmom nastupu. Oba je zabio Notts Countyju u FA Cupu. Podsjećamo, u prvom je susretu zatresao mrežu za konačnih 1:1. Valja dodati i da je Džeko, koji je odigrao cijelu utakmicu, prethodno asistirao Tevezu kod trećeg Cityjevog gola, lijepo uposlivši Argentinca u kontranapadu, koji je potom zaobišao vratara Notts Countyja i poentirao.

 

FA Cup, ponovljena utakmica 4. kola:

Manchester City – Notts County 5:0 (Vieira 37, 58, Tevez 84, Džeko 89, Richards 90)

 

5. kolo:

Fulham – Bolton (kasnije)

Leyton – Arsenal (kasnije)



Manchester United protiv Arsenala?

Održan je ždrijeb četvrtfinala nogometnog FA Cupa. Najzanimljiviji par svakako bi trebao biti ogled Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu, do kojeg će doći ako "topnici" pobijede niželigaša Leyton Orienta.


U trenutku održavanja ždrijeba plasman među osam najboljih izborili su tek tri momčadi, a to su Stoke, Birmingham i Manchester United, dok ostale momčadi tek trebaju odigrati svoje utakmice 5. kola FA Cupa.

Termin odigravanja četvrtfinalnih susreta je 12. i 13. ožujka.

Ždrijeb četvrtfinala FA Cupa:

Stoke – West Ham / Burnley

Manchester City / Aston Villa – Everton / Reading

Birmingham – Fulham / Bolton

Pročitajte više