Vidić: Danas više nema pravih menadžera

Foto: YouTube (screenshot)

NAKON što se umirovio sredinom siječnja 2016. godine, Nemanja Vidić (36) prionuo je usavršavanju trenerskog zanata. Legendarni branič Manchester Uniteda, iza kojeg je trofejna i više negoli uspješna igračka karijera, nadomak je stjecanja PRO licencije.
 
Često je viđen na raznim simpozijima i konferencijama te je, kako je konstatirao za BBC, sve uvjereniji kako je menadžerska uloga sve beznačajnija te kako se njezin utjecaj drastično srozao.
 
"Danas više nema pravih menadžera. Danas se sve svodi na trenera. Role menadžera su se promijenile i menadžer je sada samo - trener. Igrači danas imaju daleko više novaca, pa samim time i veću moć. Imaju čak i veću moć od menadžera, što je frustrirajuće", utvrdio je Nemanja Vidić, pripadnik stare odgojne škole u kojoj je poniznost vrlina, a ne mana. 
 
"Kada sam bio igrač, nisam koristio svoje moći. Nikada nisam bio niti sam htio biti iznad menadžera. Poštivao sam ga. Tijekom svoje karijere uvijek sam klupskog vlasnika, predsjednika, trenera i menadžera gledao kao autoritete."
 
Umirovljeni Srbin priznao je kako mu Alex Ferguson, pod čijim je vodstvom u Manchester Unitedu učio osam godina, predstavlja svojevrsnu inspiraciju glede budućeg posla.
 
"Želim izrasti u istinskog menadžera. Sir Alex Ferguson svoj je posao radio kao od šale. Proučavao sam ga i svojevremeno spoznao da želim postati menadžer. Znam da je teško, ali cijeli sam život igrao nogomet. Čitavih 28 godina, a imao sam 15 menadžera. Navikao sam na stres, pobjede, poraze, sreću, tugu... Želim ponovo pobjeđivati i dokazivati se", otkrio je nekadašnji branič Crvene zvezde, Spartaka, Spartak Moskve, Manchester Uniteda i Intera.

Pročitajte više