Vučević traži vrijeme: I Modrić se kalio u Zrinjskom



ŠEF Hajdukove omladinske škole Goran Vučević u razgovoru za hajduk.hr istaknuo je zadovoljstvo završenom polusezonom, te naglasio kako ima momčad mladića punu talenta.

Vučević je nakon svoje prve polusezone na mjestu šefa Hajdukove omladinske škole izrazito zadovoljan učinjenim. Smatra da je momčad napravila iskorak.

"Zadovoljan sam napretkom igrača i igrom svih naših momčadi u mlađim kategorijama. Imamo velik broj kvalitetnih pojedinaca, sad im treba vremena da sazriju i postanu akteri u prvoj momčadi. Nije ni Luka Modrić iz juniora otišao u prvu momčad Dinama, već se kalio u Zrinjskom i Interu", rekao je Vučević.

Bivši Hajdukov trener nije želio izdvajati igrače po imenima, već je rekao kako je zbog kondicijske pripreme i edukacije puni pogodak bio angažman Joška Vlašića.

"Iskristalizirao se dovoljan broj kvalitetnih igrača, a najviše me zadovoljava što smo paralelno gradili igru i ostvarili dobre rezultate s juniorima i kadetima. Kao i to što su igrači napredovali. Dolazak Joška Vlašića ne znači nam samo zbog priprema, već i zbog toga što edukativno utječe na trenere i igrače".

Vučević je tad pričao o planovima u bliskoj budućnosti:

"Vrijeme je za novu selekciju igrača, ove zime planiramo dovesti petnaestoricu iz dalmatinskih klubova. Dobro smo snimili situaciju i uvjeren sam da ćemo ove zime napraviti dobar posao za budućnost Hajduka. S Denisom Kosorom napravili smo novu strategiju omladinske škole na svim područjima, od infrastrukturalnih problema, preko organiziranja mreže skauta, do kampa, a vjerojatno ćemo organizirati i jaki turnir", najavio je Vučević naglasivši da se o svakom detalju vodi briga kako bi se iz tih momaka izvukao maksimum.

Osvrnuo se i na suradnju s trenerom prve momčadi Edoardom Rejom.

"Svakodnevno komuniciramo i surađujemo, baš sam zadovoljan time, kao i načinom na koji nas prati Uprava. Trude se omogućiti nam maksimalne uvjete, no ne ulaze u rad trenera. Ova polusezona je ogledalo kao bi trebao izgledati klub", zaključio je nekadašnji igrač Barcelone.

Pročitajte više