Vujović: Igračima Hajduka nedostaje puno discipline, riješit ćemo to

Foto: Vladimir Dugandzić / Cropix

DVOJAC Vučević - Vujović nakon dvije godine ponovno će sjesti na vruću klupu Hajduka kako bi pomogao Bijelima u naredne dvije utakmice dok se ne pronađe bolje rješenje. Ukoliko se uistinu radi o privremenom rješenju, tada nije jasno zašto na klupi nije ostao Špacin pomoćnik Joško Španjić, čovjek koji najbolje poznaje momčad i koji je nakon tri poraza u subotu upisao pobjedu nad Hrvatskim dragovoljcem.

No kako bilo, novi stručni stožer je oformljen, a Hajduk čeka jedna od najtežih i najvažnijih utakmica u posljednjih desetak godina. U slučaju pozitivnog rezultata protiv budućeg prvaka Rusije, Splićani će biti u mogućnosti domaćom pobjedom protiv AEK-a osigurati šesnaestinu finala Europske lige iako je, ruku na srce, glupo o tome razmišljati nakon poraza od Cibalije, pa i Istre.

"Projekt 'omladinska škola' Vučević mora izgurati do kraja"

Vujović nije želio puno filozofirati, postavke su jasne. On i Vučević spremni su pomoći koliko mogu, teško je i odbiti povesti momčad protiv donedavnog osvajača Kupa Uefe.

"Nisu našli trenera i bilo je normalno da pozovu Vučevića, koji je tu u klubu i poznaje situaciju. Međutim, on je istaknuo da ne želi ostati više od dvije-tri utakmice, jer nikako ne misli prekidati projekt omladinske škole. Puno je uloženo u to i treba to izgurati do kraja kako bi se uskoro vidjeli rezultati", rekao je Vujović u razgovoru za Index.


Samo je tri dana do utakmice, stoga trenerski dvojac nema puno vremena niti prostora za velike i korjenite promjene. One uostalom nisu ni potrebne, kaže Vujović, dodavši kako igrači nisu zaboravili igrati, već im samo nedostaje discipline.

"Iskreno, nemamo mi tu što puno napravit ovih dana. Dva, eventualno tri treninga kako bi se igrači doveli u red. Očigledno im nedostaje puno discipline i to je vidljivo. Nisu oni zaboravili igrati, ali manjak discipline prouzročio je ovo što se događalo posljednjih tjedana. Tome ćemo lako stati na kraj", istaknuo je Zlatko Vujović.

"Kažem vam, ova momčad ima kvalitetu, ti igrači su na početku sezone bili najbolji u Hrvatskoj i sve je išlo kao po špagi. Upali su u malu krizu, ali oni su i dalje najbolji. Trebaju samo zaboraviti na neuspjehe i pokazati na terenu da su spremni dati sve od sebe za ovaj klub. Moraju se boriti, trčati do posljednjeg daha, a nikako se ne može dogoditi kao da u posljednje vrijeme ne isprljaju ni dres za vrijeme utakmice", dodao je.

"Protiv Zenita imamo slatke brige, pobjeda ili bod donose jako puno"

O Zenitu ima samo riječi hvale, međutim, svjestan je kako je to utakmica u kojoj Splićani nemaju što izgubiti. Zenit se praktički već kvalificirao dalje, dolazi na Poljud nadigravati se i uzeti tri boda, tako da će Bijeli u svakom slučaju imati priliku za iznenađenje. Bod bi bio velik kao kuća, a o pobjedi se ne usudi razmišljati.


"Ma ne treba o njemu posebno govoriti. Imaju devet bodova i sigurno se neće doći braniti u Split. To je jedna slatka utakmica u kojoj ni mi ni oni nemamo što izgubiti, ali mi za razliku od njih možemo puno toga dobiti. Uz pomoć publike, možemo do boda ili čak do pobjede, ali nikako bez trke i bez velike borbenosti, to je ono osnovno", istaknulo je nekadašnje veliko ime Hajduka.

"Velika je to šansa, ali ni poraz nas ne bi puno udaljio od cilja, a s jednim bodom bismo otvorili vrata drugog kruga. Pogotovo ako upišemo tri boda protiv AEK-a na Poljudu", dodao je.

Na koncu je usporedio ovu momčad Hajduka s onom otprije dvije godine, kada su on i Vučević brodili bijelim brodom: "Ova momčad je jača jer je puno momaka stasalo, poput Strinića, Maloče. Oni su prije bili neiskusni igrači, a sada su svi postali igrači, neki čak i reprezentativci, a to je velika stvar. Da, nema sumnje da je ova momčad bolja i da samim time može više".

Pročitajte više