Vujović pobijedio Červara, Slovenija prva u osmini finala Svjetskog prvenstva

 Foto: Hina

RUKOMETAŠI SLOVENIJE uvjerljivo su porazili Makedoniju 29:22 u trećoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Slovenci, koje s klupe vodi izbornik Veselin Vujović, preuzeli su prvo mjesto skupine B ispred Španjolske (ima utakmicu manje) i Makedonije.

U prvim utakmicama dana Egipat je sa 31:29 pobijedio Bahrein, a Mađarska sa 34:29 bila bolja od Čilea.

Slovenci su već na poluvremenu imali šest golova prednosti protiv Makedonije i u drugom dijelu su lako stigli do pobjede protiv momčadi nekadašnjeg hrvatskog izbornika Line Červara. Slovencima je to treća uzastopna pobjeda na turniru. 

Sjajnu utakmicu odradio je vratar Matevž Skok skupivši 14 obrana (45%) i jedan pogodak, svoj prvi za reprezentaciju u karijeri. Upravo je Skok jedan od najzaslužnijih za ovu pobjedu Slovenije nakon što je zaustavio opasnog Kirila Lazarova, koji je zabio 9 (50%) golova. Slovenske strijelce predvodili su Marguč i Bezjak za po 4 pogotka.  

Mađari slavili protiv Čilea

U prvom susretu 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu rukometaša, u kojoj se natječe i Hrvatska, Mađarska je u Rouenu svladala Čile sa 34:29 (17:14).

Do prvih bodova na SP-u Mađare je predvodio Iman Jamali sa sedam golova, po pet su dodali Adam Juhasz i Mate Lekai, dok su Erwin Feuchtmann s devet i Rodrigo Salinas sa šest pogodaka predvodili Čileance.

Nakon po tri odigrana susreta i Mađarska i Čile imaju po dva boda.

Od 20.45 sati Hrvatska će igrati protiv Bjelorusije, dok će treće kolo u utorak zaključiti Njemačka i Saudijska Arabija.

Njemačka i Hrvatska su trenutačno na vrhu skupine sa po četiri boda, uz Mađarsku i Čile dva boda ima i Bjelorusija, dok je Saudijska Arabija na dnu bez bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više