Wales dobio izbornika: "Željeli smo nastaviti gdje je stao Gary Speed"

TRAGIČNIM samoubojstvom Garyja Speeda ostalo je upražnjeno mjesto izbornika nogometne reprezentacije Walesa, a u četvrtak je na tu funckiju imenovan Chris Coleman.

Nekadašnji nogometni reprezentativac Walesa, te bivši menadžer Fulhama, Real Sociedada, Coventryja i grčke Larisse novi je izbornik jednog od protivnika hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Nakon tragične pogibije Garryja Speeda, u studenom prošle godine, imena brojnih kandidata nudila su se kao opcije za klupu velške nacionale momčadi, a na kraju su u matičnom savezu povjerenje odlučili ukazati Colemanu.

"Bio je ovo vrlo zahtjevan proces jer smo morali dobro razmisliti i odabrati uzevši u obzir i mišljenje članova stručnog stožera, te igrača i navijača. Također smatram da smo s poštovanjem i dignitetom prema preminulom Garyju Speedu izabrali njegovog nasljednika", izjavio je u obrazloženju odluke izvršni direktor saveza Jonathan Ford.

"Željeli smo na neki način nastaviti gdje je stao Gary Speed, a procijenili smo da će temelje koje je on postavio Chris Coleman dalje uspješno razvijati", smatra Ford.

Inače, Coleman je kako bi preuzeo funkciju izbornika Walesa podnio ostavku u Larissi, a od njega se očekuje da nastavi pozitivan niz koji je reprezentacija započela u mandatu Garyja Speeda s pobjedama u četiri od pet posljednjih utakmica.

Pročitajte više