Wilder nokautom obranio pojas i izazvao Joshuu

Foto: Getty Images/Guliver Image

AMERIČKI boksač Deontay Wilder obranio je teškaški WBC pojas pobjedom protiv dosad neporaženog Luisa Ortiza sinoć u New Yorku.

32-godišnji Wilder je u 10. rundi nokautirao Kubanca, koji je u karijeri ostvario 28 pobjeda u isto toliko mečeva. Dvaput ga je Wilder rušio tijekom meča, ali u sedmoj rundi Ortiz je zadao velike probleme prvaku. Wilder se izvukao i u desetoj rundi aperkatom nokautirao protivnika i stigao do 40. pobjede u karijeri bez ijednog poraza.

"Pravi prvak uvijek nađe izlaz. Pronašao sam ga večeras", rekao je Wilder nakon velike pobjede i odmah izazvao svjetskog prvaka Anthonyja Joshuu, koji drži IBF-ov i WBA pojas.

"Spreman sam za meč za ujedinjenje titula. Spreman sam kad god oni žele", rekao je Wilder.
 
Joshua čeka meč s WBO prvakom Josephom Parkerom koji je zakazan za 31. ožujka u Cardiffu, a Joshuin promotor Eddie Hearn najavio je meč svog štićenika i Wildera već ove godine.   
"Protiv Parkera ima najteži ispit karijere, ali ako pobijedi, želi Wildera. Misli da ga može pobijediti, ali i Wilder je opasan. Bit će to dobar meč, treba dati fanovima što žele", rekao je Hearn.


 

Pročitajte više