BUNDESLIGA

WOLFSBURG - EINTRACHT 1:2 Pongračić skrivio penal, Brekalo promašio veliku šansu

Foto: Getty Images/Guliver Image

EINTRACHT je u 29. kolu Bundesliga u gostima pobijedio Wolfsburg 2:1 i prekinuo niz od šest utakmica bez pobjede.

Josip Brekalo i Marin Pongračić odigrali su cijelu utakmicu za domaćine koji su bili bolji većim dijelom susreta, ali su previše promašili.

U 16. minuti je Kevin Trapp obranio odličan udarac Maximiliana Arnolda, a četiri minute kasnije skinuo je čisti zicer Brekalu. Točnije, hrvatski reprezentativac je promašio praktički nemoguće. Roussilion je povukao po lijevoj strani i idealnom loptom našao Brekala koji se postavio, primirio loptu i raspalio po golu. No, Trapp je vršcima prstiju skrenuo njegov udarac u korner iako je Brekalo praktički mogao birati gdje će pucati.

Kazna za taj promašaj stigla je u 26. minuti kad je Marin Pongračić neoprezno srušio igrača Eintrachta u kaznenom prostoru, a Andre Silva je rutinski realizirao penal.

Brekalo je bio najaktivniji igrač Wolfsburga i preko njega je išla većina napada. Do poluvremena je imao još jednu polupriliku, ali je iskosa s lijeve strane pucao pokraj gola.

Wolfsburg je nastavio s dominacijom i u nastavku i konačno je do izjednačenja stigao u 58. minuti. Arnold je ubacio, Mbabu pucao glavom i lopta je preko ruke Trappa završila u golu.

Pet minuta kasnije Pongračić se mogao iskupiti za skrivljeni penal nakon što je u odličnoj prilici, sa sedam metara pucao preko gola. Kako se susret bližio kraju, tempo je bio sve lošiji, ali su gosti u završnici došli do sva tri boda.

Eintracht je odigrao brzu akciju u kojoj je Bas Dost idealno spustio loptu, a na nju je natrčao Daichi Kamada i rutinski je poslao u kut za 2:1.

Tako su gosti došli do prevažne pobjede u borbi za opstanak, a Wolfsburg je ostao bez važnih bodova u borbi za Europu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više