MELBOURNE U SUZAMA Najbolja tenisačica svijeta osvojila prvi Grand Slam u karijeri

Foto: Guliver Image/Getty Images

KONAČNO je uspjela! Čak sedam godina nakon što je prvi put službeno postala najbolja tenisačica svijeta, prvi put je pobijedila na jednom od četiri najveća turnira.

Caroline Wozniacki (27) u finalu Australian Opena pobijedila je Simonu Halep sa 7:6, 3:6, 6:4 u napetom dvoboju, igranom u iznimno teškim uvjetima. Meč je morao biti prekinut zbog vrućine i završen je nakon gotovo tri sata. 
 
Wozniacki je do sada dva puta došla do finala na Grand Slam turnirima, ali je izgubila oba ta meča, na US Openu 2009. i 2014. 
Sada je napokon uzela turnir koji joj je 28. u karijeri, ali sigurno najdraži. Od Halep je uzela Australian Open, što joj je prvi Grand Slam, ali i broj 1. Na svjetski vrh vratila se nakon šest godina.
 
Razumljivo je zašto je toliko čekani trijumf proslavila posebno emotivno, a tijekom njenog pobjedničkog govora nipošto nije bila jedina kojoj su došle suze radosnice. 

Moramo podsjetiti da je Wozniacki do finala i naslova došla preko hrvatske tenisačice Jane Fett, od koje je u trećem setu bila gubila 1:5.

Pročitajte više